23948sdkhjf

Flere penge til byggemodning i Kolding

Kommunen sætter nu 40 millioner ekstra af.
Det skal sikre et varieret udbud af attraktive byggegrunde og imødekomme en stigende efterspørgsel.

Der har været en stigende interesse de senere år for at bygge eget hus i Kolding Kommune, og som resultat er antallet af ledige kommunale byggegrunde efterhånden skrumpet ind. Det skal en udvidelse af byggemodningsrammen med 40 millioner kroner nu råde bod på, så kommunen kan blive ved med at tilbyde et varieret udbud af byggegrunde, som henvender sig til en hver smag og enhver pengepung.

Beslutningen om at udvide byggemodningsrammen blev truffet af et enigt byråd mandag den 13. april 2015. Den ekstra bevilling på 40 millioner til byggemodning og jordkøb finansieres via den indtægt, som salget af byggegrunde forventes at give. Midlerne fordeles med 10 mio. pr år.

De ekstra midler skal blandt andet bruges til udstykninger på den såkaldte Kløvkær-grund, i Eltang og på Drejensvej i Nr. Bjert. Målet er at kunne udbyde etaper til salg i 2016 i en eller flere af disse områder.

Hvis det allerede nu kribler i fingrene for at få fat i en af de kommende byggegrunde, så skal man dog væbne sig med tålmodighed lidt endnu. De ekstra 10 millioner, som er afsat i 2015, kommer nemlig til at gå til det arbejde, som finde sted inden byggegrundene kan sættes til salg f.eks. arkæologiske forundersøgelser og udgravninger.
Populært at bo i Kolding

Den udvidede byggemodningsramme kommer på et tidspunkt, hvor det er blevet særdeles populært at bo i Kolding Kommune. Sidste år steg indbyggertallet med hele 728. Ved årsskiftet boede der 90.794 i Kolding Kommune, og det bringer kommunen op i toppen af de mest attraktive kommuner at flytte til.

Væksten på over 700 borgere er tre gange højere end prognoserne fra Danmarks Statistik forventede, så tilstrømningen har været markant.
Antallet af solgte kommunale parcelhusgrunde var i 2014 markant højere sammenlignet med de seneste fem år. Der blev således solgt 37 parcelhusgrunde samt en storparcel på 28 byggegrunde.

Kolding Kommunes mål for salg af byggegrunde for er 40 stk. årligt de næste fire år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095