23948sdkhjf

Byggeriet deltager i nyt Klimakonsortium

For at styrke kendskabet til danske byggevirksomheders klimavenlige produkter og teknologier, er Dansk Byggeri blandt de hovedorganisationer, som stifter et nyt Klimakonsortiet
I samarbejde med Økonomi- og erhvervsministeriet stifter en række hovedorganisationer i dag Klimakonsortiet. Konsortiet skal markedsføre danske kompetencer, produkter og teknologier på energiområdet i forbindelse med FN's klimatopmøde i København i 2009.

- Vi er gået med i konsortiet, fordi energi- og klimaområdet vil blive et stærkt voksende marked for store dele af erhvervslivet - både herhjemme og på det globale marked. Det gælder ikke mindst byggeerhvervet som i de senere årtier har muliggjort, at det i Danmark er lykkedes at fastholde et stort set uændret energiforbrug trods en betydelig økonomisk vækst, siger Michael H. Nielsen, direktør i Dansk Byggeri.

Klimakonsortiet får til opgave at sikre størst mulig opmærksomhed om danske virksomheder og videninstitutioners udbud af viden, koncepter og teknologier, der retter sig mod at mindske den globale udledning af drivhusgasser.

Ifølge Michael H. Nielsen vil den fremtidige globale konkurrence handle om at udvikle de mest energieffektive og CO2-neutrale teknologier:

- Danmark har allerede udviklet en række produkter, teknologier og kompetencer på dette område, og der er fortsat meget store udviklingsmuligheder. Klimakonferencen i København er alle tiders anledning til at vise omverdenen og den danske befolkning, at Danmark har særlige forudsætninger på dette erhvervsområde. Det gælder både energieffektive bygningskomponenter og bygninger samt forebyggelse og udbedring af fremtidige klimapåvirkninger.

Samtidig er der stadig store udviklingspotentialer - både når det drejer sig at udvikle mere energieffektive bygningsløsninger, og når det drejer sig om at konvertere til CO2-frie energiarter.

- Derfor skal tiden frem til klimatopmødet ikke blot bruges til at markedsføre allerede eksisterende styrkepositioner. Vi skal også arbejde for at reducere energiforbruget i den bestående bygningsbestand gennem nye og bedre løsninger end de hidtidige. Det vil falde fint sammen med forberedelsen til klimakonferencen, hvor verdens øjne vil hvile på Danmark, siger Michael H. Nielsen, der påpeger, at vi i dag bruger halvdelen af den samlede energi i bygningsbestanden.

Ifølge Michael H. Nielsen er der en voksende erkendelse i byggeerhvervet af, at de løsninger, som fremover vil blive efterspurgt, kræver et øget samarbejde mellem producenter, rådgivere og udførende. Derfor er det aftalt, at Dansk Byggeris indsats i Klimakonsortiet sker i et tæt samarbejde mellem Tekniq, Foreningen af Rådgivende Ingeniører, Dansk Arkitektvirksomheder og Dansk Byggeri.

Kilde: Dansk Byggeri - www.danskbyggeri.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11