23948sdkhjf

Arbejdsfolk sendes hjem

Nedturen i byggebranchen kan mærkes, og hos fagforbundet Træ, Industri, Byg har man registreret flere nyledige en tidligere. Der er ikke nok arbejde på byggepladserne, så arbejdsfolk sendes hjem.
Meldingerne om hjemsendte arbejdsfolk er begyndt at tikke ind hos fagforeningen Træ, Industri, Byg (TIB). En af fagforeningens afdelinger på Sjælland kan blandt andet melde om 40 nyledige inden for de seneste par uger.

- Vores ledighedsprocent for alle medlemmer både i industrien og byggeriet var på 2,4% i uge 4. I uge 48 2007 var den kun 1,3%. Det er en markant stigning, og jeg
tør godt sige, at årsagen er afmatningen i byggesektoren. Dog er en ledighedsprocent på 1,3 altså meget lavt, siger Otto Nielsen, leder af a-kassen i fagforbundet.

I BAT-kartellet mærker man også nedgangen, men blandt de mere konjunkturfølsomme professioner såsom ufaglærte og murere. Bo Sandberg fra BAT-kartellet spår, at tømrerne snart følger efter, men at installationsfagene som VVS’ere og elektrikere går ram forbi, da de ikke er helt så konjunkturfølsomme.

Dansk Byggeri er netop kommet med en prognose om et tab af 15.000 arbejdsplader i byggeriet i løbet af de næste par år.

Ifølge den seneste konjunkturanalyse fra Greens Analyseinstitut forventer 34% af byggevirksomhederne at reducere staben, mens kun hver fjerde ønsker at ansætte
flere.

Kilde: Dagbladet Børsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094