23948sdkhjf

Hi-Con tjener pengene på eksport

Betonelement-producenten har oprettet salgsdatterselskab i Holland, hvor virksomheden allerede har haft 30 projekter.
Med placeringen i Nordjylland er højstyrkebeton-producenten Hi-Con centralt placeret i forhold de skandinaviske og nordeuropæiske markeder. Og netop denne placering er essentiel for virksomhedens vækststrategi.

- Vi sælger til Finland, Norge, Sverige og England, Belgien og Holland, og det er på disse markeder, at vi tjener pengene, fortæller administrerende direktør Peter Vendelin Olesen.

I øjeblikket er Hi-Con i gang med et stort projekt i Belgien, og det lykkes i øjeblikket at sælge en række projekter til Sverige.

Lette elementer giver transport-fordel
Der kan være flere betonelementer fra Hi-Con på en blokvogn, fordi vægten ikke sætter begrænsningerne. Derfor kan elementer stables på en helt anden måde, end når traditionelle betonelementer bliver fragtet.

- Det er billigere at fragte elementer til Finland, end for en producent af traditionel beton at fragte samme mængde beton fra Nordfinland til Helsinki, fortæller Peter Vendelin Olesen og tilføjer:

- Det er også billigere at køre vores elementer til Holland end København, og derfor er eksportmarkederne attraktive for os.

Svenske bokshuse og hollandske altaner
Den målrettede satsning på eksport har også kastet en række store projekter af sig. I Stockholm er en kunde i øjeblikket ved at blive færdiggøre knap 300 studieboliger med væg-, gavl- og tagelementer fra Hi-Con. Boligerne bliver produceret af den svenske entreprenørvirksomhed Soleed, som bygger boligerne med inventar på fabrik, inden de bliver fragtet til byggepladsen.

Grunden til, at højstyrkebetonen er valgt netop dette projekt, er, at vægten bliver reduceret betragteligt, og derfor er boligerne betydeligt lettere at transportere.

Derudover har virksomheden blandt andet et stort altan-projekt i Delft i Holland, og Hi-Cons løsning til facaderenovering vandt konkurrencen på et ”Millionprojekt” i Stockholm.
Her venter virksomheden på det næste skridt hos det svenske boligselskab.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094