23948sdkhjf

Dansk Byggeri: Stadig tidsler i finansloven

Dansk Byggeri kritiserer den netop fremlagte finanslovsaftale for at ramme arbejdsgiverne hårdt. Man indfører en ekstra skat på at have svage medarbejdere, mener Dansk Byggeri
Med den netop indgåede finanslovsaftale forlænger man den arbejdsgiverbetalte sygedagpengeperiode med 33 % og lægger 50 % oveni de udgifter, som arbejdsgiverne har til de såkaldte G-dage.

- Det er fuldstændig uforståeligt, at man holder fast i denne ekstra skat på virksomheder, som påtager sig et socialt ansvar og ansætter svage medarbejdere, siger Vibeke Gaardsholt, der er afdelingschef i Dansk Byggeri.
Hun minder om, at Dansk Byggeri allerede har advaret folketingets partier om, at de nye ordninger vil betyde, at man øger den økonomiske byrde ved at ansætte medarbejdere med en høj risiko for sygefravær. I følge Dansk Byggeris beregninger vil de to forslag koste arbejdsgiverne i bygge- og anlægsbranchen i alt 62 mio. kr. på årsbasis. Dermed vil bygge- og anlægsbranchen bære 15 pct. af den samlede byrde på 400 mio. kr., som regeringen vil pålægge de private arbejdsgivere.

- De to forslag vil ramme vores branche ekstra hårdt, og det virker helt forkert, når man samtidig tænker på, at branchen i de senere år har ansat mange tusinde nye medarbejdere, der indtil da har haft ingen eller kun svag tilknytning til arbejdsmarkedet. Vi er ikke i tvivl om, at det nu vil betyde, at virksomhederne vil tænke sig om både tre og fire gange, før de ansætter en ny medarbejder, der kommer fra langtidsledighed, påpeger Vibeke Gaardsholt og fortsætter:

- Regeringens argumentation om, at en forøgelse af antallet af G-dage vil nedbringe korttidsledigheden, holder ikke vand, da korttidsledigheden jo allerede er rekordlav. Det eneste, der vil blive reduceret med dette forslag, er fleksibiliteten på arbejdsmarkedet.

Kilde: Dansk Byggeri - www.danskbyggeri.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125