23948sdkhjf
>

Store planer for Koldings nye marina

En udbygget Marina Syd skal have plads til 1.000 både og et antal boliger.
Det er en arbejdsgruppe med lystbådehavnen og Kolding Kommune enige om, skriver Kolding Kommune på sin hjemmeside.

Principperne for den nye Marina bliver nu fremlagt som en status i kommunens økonomiudvalg, lystbådehavnens og Kolding Havns bestyrelser, og principperne er lavet i samarbejde med konsulentfirmaerne COBE og Rambøll.

Læs også: 80 boliger på vej i grøn Kolding-bydel

Det er nødvendigt, at udbygge den sydlige lystbådehavn, idet den nordlige lystbådehavn Marina Nords 500 bådpladser skal flytte. Erhvervshavnen har behov for udvidelse, og Marina Nords lejeaftale med Kolding Havn udløber. Lystbådehavnen og kommune har efter workshop med sejlerne i havnen opstillet en række principper for den nye marina. Der skal bygges boliger i området, som kan være med til at finansiere projektet i samarbejde med Kolding Lystbådehavn.

Læs også: Nu får Christiansfeld et sundhedshus

Foruden boliger er parterne enige om, at der skal være en form for promenade, cafeer og andet erhverv i stueetagen og parkering. Der kan eventuelt også være plads til en attraktion yderst mod vandet. Foreningerne har været inddraget i processen, og der skal også findes plads til dem i havneområdet. Med 1.000 bådpladser, bliver der tale om en af Danmarks største havne.

Når principperne er vendt hos politikerne og havnens bestyrelser, skal der arbejdes videre med konkrete planer.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.14