23948sdkhjf

Facademontage på Metropolis med arbejdsplatforme fra VMC Pitzner A/S

Metropolis er et nyt og fuldstændig unikt boligbyggeri i Københavns havn på den historiske Sluseholm. Den svungne facade på Metropolis blev klaret med arbejdsplatforme fra VMC Pitzner A/S.
Metropolis er et nyt og fuldstændig unikt boligbyggeri i Københavns havn på den historiske Sluseholm. Metropolis bliver en del af kvarteret, men er samtidig andet og mere. Lejlighederne er lyse og åbner op til himlen, havnen og byen; farverne er klare, og det omgivende vand tager naturligt del i den skulpturelle arkitektur.

Arkitekturen er skabt af den internationalt anerkendte tegnestue, Future Systems i et joint-venture samarbejde med Kasper Danielsen Arkitekter A/S, en dansk tegnestue, der er kendt for deres moderne og nyskabende boligbyggerier.

Entreprenøren er KPC BYG, som i dag er en af Danmarks førende entreprenørvirksomheder med opførelse af byggerier i hoved- og totalentreprise. KPC BYG har igennem årene opført en lang række projekter i såvel hoved- som totalentreprise og har et tæt samarbejde med en række af landets førende arkitekter og ingeniører, hvor arkitektur og optimal udnyttelse af konstruktioner, stram økonomisk styring og ordholdenhed, har givet bygherrer mange spændende byggerier til den aftalte tid og pris.

KPC valgte på områderne personhejs og arbejdsplatforme VMC Pitzner A/S, som er leverandør inden for udlejning og salg af materiel til byggebranchen.

Den svungne facade på Metropolis var på forhånd en vanskelig udfordring, men VMC Pitzner A/S var hurtig klar med rådgivning og en skræddersyet, omkostningsbevidst løsning. Projektansvarlig hos VMC Pitzner A/S, salgskonsulent Henrik Dyrby Jensen:

- Det sker ikke sjældent at vi er nødt til at tilpasse vores standardløsninger til de konkrete opgaver, hvilket også har været med til at give VMC Pitzner den ekspertise vi har på området i dag. Alligevel må jeg sige, at Metropolis er en af de mest udfordrende og samtidig interessante opgaver jeg har stået for med hensyn til brug af arbejdsplatforme.

Der er indtil videre leveret og monteret 8 arbejdsplatforme af typen SC5000, 2 arbejdsplatforme af typen SC4000 samt 2 person- og godshejs af typen PG500 alle i ca. 40 m højde på projektet. Samtlige arbejdsplatforme er forsynet med topmonterede mastekraner med elkædetaljer i varierende størrelse til ergonomisk korrekt håndtering af de op til 830 kg tunge facadeelementer.

Arbejdsplatformene står på det tynde, forhøjede betondæk over p-arealerne, som omkranser Metropolis. Samtlige opstillinger er derfor understøttet med understøtningsmateriel fra VMC Pitzner A/S. De fikse 500 kg/5 personers person- og godselevatorer har været monteret i skakterne til de permanente elevatorer.

Kilde: VMC Pitzner A/S

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109