23948sdkhjf

Fusion skaber boligforening med 6000 lejemål

Efter to års forarbejde og samarbejde blev boligorganisationen Alabu Bolig en realitet mandag aften.
Den nye sammenslutning bliver en af Aalborgs største udlejere af almennyttige boliger med næsten 6000 lejemål i det meste af Aalborg. Det skriver Alabu Bolig i en pressemeddelelse.

Det er et langt og tillidsfuldt samarbejde mellem boligselskabet Nordbo, boligforeningen Fjordblink og boligforeningen Vanggården, der nu kulminerer i en ny fælles organisation, nemlig Alabu Bolig.

- Målet har hele tiden været, at vi med fusionen kan give alle vores lejere bedre boliger og lejemål for de samme penge, siger en glad Laila Thomsen, der er formand for den fælles organisationsbestyrelse.

Hun er formand for boligforeningen Vanggården og har i samarbejde med Viola Ørbæk, der er formand for boligforeningen Fjordblink, og John Erik Christensen, der er formand for boligselskabet Nordbo arbejdet intenst med fusionen siden starten af 2013. Gennemsnitligt har de fået opbakning fra mere end 90 procent af beboerrepræsentationen på de respektive generalforsamlinger og repræsentantskabsmøder til det nye fællesskab.

- Det har været en lang proces, men vi har ønsket, at vores bestyrelser og beboere har haft mulighed for at forstå og være med til at bestemme deres fremtid. Beboerdemokratiet vandt, og det skal fortsat være sådan, at alle afdelinger føler sig repræsenteret og hørt i den nye organisation, forklarer Viola Ørbæk, formand i Fjordblink.

Derfor bliver der nu nedsat en række arbejdsgrupper, der skal arbejde med at udmønte beboerdemokratiet og fordelene ved fusionen. Allerede nu er det klart, at fusionen giver en række konkrete fordele og besparelser. Der bliver penge sparet ved en fælles administration og samarbejde mellem ejendomsfunktionærerne om opgaverne i dagligdagen.

- Vi er nu fremtidssikret, og jeg er overbevist om, at vi med fusionen også har sikret, at huslejerne ikke vil stige nær så meget, siger Nordbos formand, John Erik Christensen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094