23948sdkhjf

Aarsleff-byggeri til 226 millioner indviet

Tirsdag fik Skagens nye Krydstogtskaj vist sit værd, da 2500 gæster lagde til.
Tirsdag blev Skagens nye Krydstogtskaj for alvor indviet, da det næsten 300 meter lange ”Brilliance of the Seas” lagde til. Projekttet er udført i totalentreprise af Per Aarsleff og datterselskabet VG Entreprenør med virksomheden Rohde Nielsen som underentreprenør til uddybning af havnebassinerne. Design- og projekteringsarbejdet er udført af Grontmij.

Egentlig skulle hun have anløbet første gang 28. maj, men et rent ud sagt elendigt vejr forhindrede det da.

Vejret var ingen hindring tirsdag - tværtimod viste det sig fra sin mest charmerende side, og ”Brilliance of the Seas” lagde faktisk til en halv time før planlagt.

Brilliance of the Seas bliver en kær gæst i Skagen denne sommer. Skibet anløber nemlig hele otte gange i alt, og tirsdag var så første gang hun sammen med 2500 passagerer lagde til.

De blev modtaget med pomp og pragt, musik og nysgerrige skagboer - og på den nye kaj ventede en hel armé busser, som kunne fragte passagererne, som kom fra mange lande, ind til selve byen eller på guidede ture i oplandet.

Den nye kaj er en del af Skagens store havneudvidelse, og i år kommer omkring 26.000 ekstra gæster alene med krydstogtsskibene. Og det skulle kunne mærkes i byen.

- Det kommer til at betyde en masse for Skagen. Det at vi lige pludselig får 26.000 gæster i land denne sommer, det vil kunne mærkes alle steder. Både i butikker, ved attraktionerne, og i caféerne og restauranterne, siger Cruise Manager Anne Sofie Rønne.

Som nævnt er Krydstogtskajen en del af en stor udvidelse af Skagen Havn. En udvidelse til omkring en kvart milliard kroner. Derfor var det da også en glad havnedirektør, der kunne se det store skib lægge til uden problemer.

- Der er ikke nogen tvivl om, at for Skagen Havn er dette startskuddet på den forretningsudvikling vi ser på krydstogtssiden. Og for hele byen kommer det da til at betyde meget også. Vi ved fra staben ombord, at stort set alle vil gå i land. Og det vil da utvivlsomt kunne mærkes på gaden i dag, siger Havnedirektør Willy B. Hansen.

Gæsterne havde omkring seks timer i Skagen inden krydstogtsskibet satte kursen mod Harwich.

De næste store krydstogtsskibe lægger til i Skagen 17. juni.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.098