23948sdkhjf

Fin havudsigt i Frederikshavn - men naboen lugter

Politikere i Frederikshavn Kommune vil have miljøvurdering af boligbyggeri ved renseanlæg.
Der bliver havudsigt fra altanen og kyst lige uden for døren. Så der er potentiale til, at boliger på Saltebakken i Frederikshavn bliver særdeles attraktive.

Derfor har ejerselskabet bag lysvirksomheden Martins nedlagte fabrik i sydbyen fået udarbejdet et skitseprojekt med boliger i op til ti etager på fabriksgrunden.

Jokeren er naboskabet til kommunens renseanlæg.

For, som en af indsigerne mod planen bemærker.

- Uanset hvad politikere og teknikere siger, så stinker anlægget simpelt hen ulideligt mange af årets dage.

Men trods grundens problematiske beliggenhed, så har kommunens plan- og miljøudvalg besluttet at planlægningen af boligbyggeri skal fortsætte med miljøvurdering og lokalplanforslag.

- Det betyder ikke, at noget er sikkert endnu. Vi skal en fase længere frem med undersøgelserne, før vi tager stilling. Hvis projektet skal stoppes, så skal det ske på et oplyst grundlag, siger udvalgsformand i Frederikshavn Kommune Anders Brandt (S).

- Jeg vil læne mig op af ekspertviden. Men det afgørende er jo, om investorer vil bygge i området.

Frederikshavn Marina, som er nabo, har udtrykt stor betænkelighed ved byggeriet.

Anders Brandt fortæller, at han, udvalgets næstformand Frode Thule (V) og kommunaldirektør Mikael Jentsch har haft møde med repræsentanter for marinaen.

Det er resulteret i et løfte om, at marinaen bevarer plads til optagning af skibe i det nuværende omfang, og at der forsat skal være plads autocampere ved marinaen.

Kommunen har i sommer holdt offentligt møde om projektet med 80 deltagere. 10 er siden kommet med indsigelser eller bemærkninger om projektet.

Blandt dem er Forsyningen, som ejer renseanlægget. Forsyningen peger på lugt, transport af slam og periodisk udledning af spildevand i Kattegat som fokusområder i næste fase.

Flere parcelhusejere i kvarteret er særlig bekymrede over, at der påtænkes byggeri i op til ti etager.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094