23948sdkhjf

Solceller sætter strøm på modulbyggeri

I samarbejde med energiselskabet OK har Temporent videreudviklet sit modulkoncept, så pavillonerne nu kan udstyres med både solceller og varmepumper.
For lidt mere end et halvt år siden fik Temporent en ordre på et nyt modulbyggeri for en større dansk medicinalvirksomhed.

Modulerne skulle bruges til kontorer i 8-10 år, og skulle derfor leve op til bygningsreglementet BR10 i forhold til opvarmning. Derudover var det et stort ønske for medicinalvirksomheden, at de fik den mest miljøvenlige løsning, der kunne lade sig gøre.

Temporent allierede sig derfor med energiselskabet OK om at levere varmepumper og solceller til modulerne.

- Vi har installeret 108 solceller, som tilsammen leverer mere end 22.000 kWh på et år. Derudover har vi også monteret fire varmepumper, fortæller projektsalgschef Lars Mørcke fra OK.

Varmepumperne fungerer som en slags omvendt køleskab, hvor kompressoren i udvendigt indsamler og lagrer den varme, der naturligt findes i luften. Herefter overføres varmen til den indvendige del af anlægget, som opvarmer luften i modulerne.

Bedre end energiklasse 2015
Investeringen i solceller og varmepumper betyder, at modulerne kommer ned på et energiforbrug på 25,14 kWh pr. m2 om året. Dermed opfylder modulerne kravene til energiklasse 2015, og er kun en hårsbredde fra energiklasse 2020, hvor kravet er 25 kWh.

Erfaringerne i projektet har været så gode, at samarbejdet mellem Temporent og OK kan blive begyndelsen til et nyt grønt miljøeventyr.

- Vores erfaringer med at bruge solceller og varmepumper er så positive, at vi sagtens kan forestille os at udbrede løsningen til også at omfatte vores eksisterende moduler, siger projektleder i Temporent Morten Bach.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Kurator peger på to hovedårsager til entreprenørkonkurs
Malmos styrker ledelsen: Er hentet samme sted som direktøren
Underskud hos OBH: Sådan vil direktør gør firmaet til et af branchens bedste
Institut for Menneskerettigheder vil af med nøgenkalendere på arbejdet
Skanderborg på vej med hovedentreprise på børnehus til 50 millioner
Dropper kurator-krav efter Muffbygs konkurs
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Nordiske Medier DK

Send til en kollega

0.156