23948sdkhjf

BNS bygger 110 boliger i Ørestad

To nye byggerier med boliger til sindslidende og handicappede borgere er igangsat.
Går alt efter planen, vil AKB København i april 2017 slå dørene op for et nyt bosted for sindslidende misbrugere med 50 boliger, og få måneder senere følger endnu et byggeri med 60 boliger til multihandicappede.

De to projekter på henholdsvis 4.700 og 3.200 kvadratmeter er tegnet af AI-Gruppen med Bogl som landskabsarkitekt og opføres af B. Nygaard Sørensen i hovedentreprise.

Fredag i sidste uge blev byggerierne på Robert Jakobsens Vej sat i gang med taler og første spadestik i det bløde mudder tæt ved metrostation Vestamager.

- Før i tiden gemte vi de anderledes og sårbare væk på store institutioner langt fra byen. Men de tider er forbi. I dag ved vi, at sindslidende og handicappede har mulighed for at få det bedre og tage del i fællesskabet, hvis vi giver dem chancen, sagde socialborgmester Jesper Christensen.

Formand Bjørn Petersen fra Boligselskabet AKB, København, glædede sig over byggeriernes beliggenhed i et kvarter, der tegner til at blive meget attraktivt:

- Vi ser det som et stort plus, at være med til at skabe en bydel, hvor der er plads til alle. Byggerierne fremstår udadvendte, og der er skabt en god balance mellem det private rum, de åbne gårdrum og den fine kanalgade, der vil komme, sagde han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14