23948sdkhjf

Se listen: Her er statens nye rådgivere

Ud af 44 prækvalificerede virksomheder kan de 13 nu kalde sig statslige rådgivere i minimum to år fra årsskiftet.
Bygningsstyrelsen har netop besluttet, hvem der fra 1. januar 2016 bliver henholdsvis Kongelige Bygningsinspektører, totalrådgivere på statens byggeprojekter på kontorområdet og rådgiver på bygningssyn af statslige kontorejendomme.

I sommer prækvalificerede Bygningsstyrelsen 44 ansøgere af 121 interesserede tilbudsgivere. Heraf har 13 rådgivningsvirksomheder netop fået at vide, at de tildeles opgaverne med virkning fra den 1. januar 2016.

Rådgiverne

1) Kongelig Bygningsinspektør :
Baumann Boe-Whitehorn Arkitekter A/S (Delaftale 1: Jylland og Fyn)
Rønnow Arkitekter A/S (Delaftale 2: Sjælland, Bornholm og dele af København)
Rønnow Arkitekter A/S (Delaftale 3: Dele af København)
Fogh & Følner Arkitektfirma A/S (Delaftale 4: Dele af København)

2) Totalrådgivning for kontorejendomme
Cowi A/S, P+P Arkitekter A/S samt et konsortium bestående af Erik Møller Arkitekter A/S og KPF Arkitekter AS (Delaftale 1: Jylland og Fyn.).
Al A/S, H+Arkitekter A/S, Mangor & Nagel A/S samt et konsortium bestående af Rørbæk & Møller Arkitekter ApS og EKJ Rådgivende Ingeniører A/S (Delaftale 2: Sjælland+øer).

3) Bygningssyn på statens almindelige kontorejendomme
Alectia A/S
Beslutningen er truffet på baggrund af udbud af tre aftaler med rådgivningsopgaver på statens fredede og almindelige kontorejendomme over hele Danmark. Både fredede og almindelige kontorejendomme samt kirker er omfattet af de nye rammeaftaler.

Fordeles på tre aftaler
Kongelig Bygningsinspektør: Fire kongelige bygningsinspektører (KBI) vil fremover foretage bygningssyn på statens fredede ejendomme, være totalrådgiver på mindre byggeprojekter og konkurrere i miniudbud om KBI-konsulentydelser i forbindelse med totalrådgivning på de fredede bygninger. De kongelige bygningsinspektører skal herudover være kirkekonsulenter på bygningsområdet og bistå menighedsrådene med at kvalitetssikre byggeprojekter på kirker.

Totalrådgivning for kontorejendomme: Tre rådgivere i området Jylland/Fyn samt fire rådgivere i området Sjælland+øer skal i fremtidige miniudbud konkurrere om konkrete opgaver med at yde totalrådgivning på hovedsageligt byggeri til kontor samt indvendig og udvendig renovering, vedligehold og modernisering af kontorejendomme. På projekter på statens fredede ejendomme skal totalrådgiverne samarbejde med relevant restaureringsfaglig kompetence.

Bygningssyn på statens almindelige kontorejendomme: Disse opgaver opdeles fremover geografisk; henholdsvis Jylland/Fyn og Sjælland + øer, hvor den samme rådgiver fremover varetager opgaverne på de to delaftaler.

Kan gælde i op til otte år
Bygningsstyrelsen forventer, at de nye rådgiveraftaler – via miniudbud – vil give bedre muligheder for at tildele opgaver til kommende projekter til de rådgivere, der har de bedste kompetencer og kapacitet til at varetage de konkrete opgaver, og samtidig opnå den bedst mulige konkurrence.

Aftalerne åbner også en mulighed for, at andre statslige institutioner end Bygningsstyrelsen kan bruge de valgte rådgiveres ydelser på de tre områder. Det er blandt andet Styrelsen for Slotte- og Kulturejendomme, Forsvarets Ejendomsstyrelse, Naturstyrelsen, Direktoratet for Kriminalforsorgen og Kirkeministeriet.

De kommende ti dage er der en såkaldt 'stand-still'-periode frem til den 21. december, hvorefter kontrakterne underskrives. De nye aftaler træder i kraft den 1. januar 2016 og kan forlænges seks gange á et års varighed. Det vil sige, at aftalerne alt i alt kan komme til at gælde for de kommende otte år.

Bygningsstyrelsen forventer snarest at indgå tilsvarende aftaler om totalrådgivning på kontorejendomme i henholdsvis Grønland og på Færøerne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078