23948sdkhjf

Mere forskning og videndeling i byggeriet

En samlet byggebranche danner nu et forum, som skal koordinere den fremtidige forskningsindsats og videndeling inden for byggeriet. Erhvervs- og Byggestyrelsen forventer, at mere forskning og fokus på udveksling af viden og erfaringer vil skabe et bedre og billigere byggeri i Danmark.
Forskningsindsatsen i byggeriet skal i tråd med den byggepolitiske handlingsplan fra 2007 styrkes og koordineres inden for strategiske områder, og fokusere på de problemer virksomhederne står over for i dagligdagen. Ved at etablere et fælles forum for byggeriet kan der skabes et bedre grundlag for at koordinere initiativer i byggesektoren.

Direktør i Erhvervs- og Byggestyrelsen Finn Lauritzen:

- Det er glædeligt, at branchen nu sætter sig sammen for at koordinere forskning og videndeling bedre. En strategiskforskningsindsats kan fx give os ny viden om energibesparelser og indeklima. En styrket koordinering passer derfor fint tilambitionen om at skabe rammer for et bedre og billigere byggeri i Danmark.

Det bliver Koordinations- og InitiativGruppen for viden i byggeriet (KIG), der skal koordinere og igangsætte fælles initiativer om forskning og videnformidling. En vigtig arbejdsopgave for gruppen bliver at udarbejde et strategisk forskningskatalog over de vigtigste forskningstemaer.

Byggebranchen har allerede udarbejdet et uddybende indspil til regeringens strategiske forskningsprogram FORSK2015. Byggeriet har gode forudsætninger for at bidrage med løsninger til de samfundsmæssige udfordringer, der peges på i programmet. Fx vil bedre udnyttelse af eksisterende teknologi kunne nedbringe det danske energiforbrug markant. Drift af bygninger står i dag for ca. 40 procent af det danske energiforbrug.

Etableringen af Koordinations- og InitiativGruppen for viden i byggeriet er et af seks forslag fremsat af et FoU-udvalg nedsat i forlængelse af Byggepolitisk Handlingsplan.

Læs mere om udvalgets arbejde og KIG på Erhvervs- og Byggestyrelsens hjemmeside


Kilde: Erhvervs- og Byggestyrelsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.113