23948sdkhjf

Scandi Byg vinder spektakulært projekt

Nordjysk modulbygger skal bygge et nyt grønt bykvarter – ovenpå et shoppingcenter.
En usædvanlig og spændende opgave er landet hos Danmarks største producent af industrielt fremstillet modulbyggeri.

Scandi Byg fra Løgstør i Nordjylland skal levere og montere 158 lejligheder, der placeres som et bykvarter ovenpå det kommende shoppingcenter Kronen Vanløse.

Leverancen omfatter 18 boligblokke i op til fire etager. I alt 289 boligmoduler skal fremstilles på Scandi Bygs fabrik og efterfølgende transporteres med blokvogn til Vanløse, hvor de løftes på plads og monteres ovenpå shoppingcentret. De færdige boliger skal ifølge leveringskontrakten stå klar til udlejning i begyndelsen af 2018.

Hos Scandi Byg oplyser markedschef Jess Nicolaisen, at ordren har en værdi af 130 millioner kroner.

- Kronen Vanløse er et rigtigt spændende projekt, som vi glæder os over at kunne bidrage til. Udfordringerne ligger blandt andet i den relativt korte produktionsplan og arbejdshøjden, som vi dog tidligere uden problemer har arbejdet tilsvarende med på blandt andet Vejle Sygehus og på tidligere boligprojekter, siger han.

Projekteringen er nu i fuld gang på Scandi Bygs tegnestue, og produktionen af moduler går i gang til november.

Ikke bare endnu et shoppingcenter
Kronen Vanløse bliver et nyt centrum i Vanløse med sin centrale placering ved siden af S-togsstationen og metro. Foruden de 158 boliger omfatter projektet butikker, restauranter og en grøn gårdpark i 12 meters højde.

- Vi ønsker jo netop ikke ’bare’ at bygge endnu et shoppingcenter, men vil gerne være med til at skabe et helt nyt og spændende kvarter i Vanløse med både butikker, restauranter og beboelse, men uden biler og med en fantastisk udsigt og gerne liv 24 timer i døgnet. Et moderne kvarter, som på én gang opfylder det, som borgerne efterspørger, og som samtidig kan stå som et nyt vartegn for Vanløse, siger Allan Plambæk Madsen fra Solstra Capital, der står bag projektet.

Det nuværende projekt har krævet en ændring af lokalplanen, hvor der er givet tilladelse til at bygge boliger oven på et eksisterende men tomt byggeri, der oprindeligt alene var tænkt som shoppingcenter.

- Fordi bykvarteret skal bygges ovenpå en eksisterende bygning, er det vigtigt, at boligmodulerne er lette. Samtidig ønsker vi at gøre hele processen så støjsvag og effektiv som mulig, fordi den finder sted i et tætbebygget område. Det var netop den slags byggeri, som Scandi Byg er kendt for at kunne levere, siger Allan Plambæk Madsen.

For arkitekten bag projektet, Jonas Sangberg fra Sangberg Architects, har det været en kompliceret opgave at få de mange krav til byggefeltet til at gå op i en højere enhed.

- Det har været spændende og udfordrende både at få skabt arkitektonisk velfungerende boliger og et bykvarter gennem modulbyggeri. Et af de væsentlige krav var netop at det skulle være let modulérbart byggeri, der enkelt og hurtigt kan etableres på det store butikstag, fortæller han.

40 af de i alt 158 boliger bliver almene og er allerede sat til udlejning af boligorganisation Fsb.

FAKTA:

Bykvarter Kronen Vanløse
Storcenter- og boligbebyggelse på i alt 59.000 kvadratmeter inklusiv p-kælder.

Butikkerne udgør cirka 75 lejemål fordelt på 24.000 kvadratmeter i to etager. 14.000 kvadratmeter er afsat til Scandi Bygs boliger, der placeres i 2. til 5. sals højde – i størrelser fra 34 til 130 kvadratmeter.

Boligdelen af projektet er tegnet af Sangberg Architects i samarbejde med Polyform Arkitekter og Werk Arkitekter med Scandi Byg som totalentreprenør.

Bygherre er Solstra Capital sammen med Tristan Capital. Den almene boligorganisation Fsb er dog bygherre på de 40 almene boliger – kaldet Planethusene.
Shoppingcentret forventes at åbne i efteråret 2017. Boliger forventes klar til udlejning primo 2018.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063