23948sdkhjf

”HusCompagniet tager ikke markedsandele fra os”

Det er ikke kun de tre store typehusproducenter, som oplever vækst og fremgang for tiden.
”De store typehusproducenter slår alle rekorder”.

Sådan lød overskriften, da Licitationen – Byggeriets Dagblad analyserede typehusbranchen med fokus på de tre største aktører i form af HusCompagniet, Eurodan-huse og Lind & Risør.

Trekløverets vækst er dog ikke ensbetydende med, at virksomhederne i næste geled taber andele i markedet. Det fortæller Svend Pedersen, direktør i HHM A/S, der sidste år omsatte for 530 mio. kr., hvoraf en tredjedel kom fra salg af parcelhuse.

- Overordnet mærker vi ingen opbremsning, men konkurrencen er fortsat hård, og det er ikke som at plukke æbler, når man skal ud og have fat i nye kunder, siger Svend Pedersen fra HHM, som med et overskud på 16 mio. kr. indtager fjerdepladsen blandt typehusproducenterne, når det gælder indtjening.

Se listen: Så meget tjener typehusproducenterne

- HusCompagniet har slået sig op som en stor aktør, der bliver ved med at vokse. Men det er reelt ikke gået ud over os og de andre seriøse aktører i branchen, så jeg kan kun analysere mig frem til, at de har fået markedet fra selvbyggere og de mange små tømrer- og murerfirmaer, der tidligere byggede 3-4 huse om året.

Ifølge Svend Pedersen vil udviklingen kun fortsætte.

- Det skyldes, at det er blevet mere teknisk kompliceret at bygge et hus i dag. Hvis du sammenligner et parcelhus fra 2008 med et fra 2015, så vil du opdage, at det er to vidt forskellige huse, selv om de måske ser nogenlunde ens ud indefra. Teknik, tæthed, isolering og så videre gør, at det er to vidt forskellige huse, siger han og fortsætter:

- For 10-15 år siden var der ikke nogen tærskel, der gjorde, at enhver murer eller tømrer ikke kunne bygge et hus. Den tærskel findes i dag, hvor man virkelig skal vide meget om teknik, kritiske detaljer og så videre foruden alt det administrative.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078