23948sdkhjf

Storordre: 1.700 koblede vinduer til ”Den Sønderjyske By”

Bydel på Frederiksberg er bevaringsværdig, og det stiller særlige krav til renoveringen.

Vinduesproducenten Frovin er blevet valgt som leverandør af koblede vinduer til den historiske bydel på Frederiksberg; ”Den Sønderjyske By”.

Opgaven er vundet sammen med entreprenørfirmaet PNP-Byg, og bestillingen lyder på 1.700 koblede vinduer.

- Der er tale om én af Frovins største enkeltstående ordrer nogensinde, så vi er naturligvis glade og stolte over, at vi blev valgt, fortæller salgschef i Claus Haastrup.

Foruden de 1.700 vinduer skal Frovin også levere koblede havedøre og fransk altan-døre samt standard kældervinduer med fast karm.

Original arkitektur bevares
Den Sønderjyske By ligger på ydre Frederiksberg og gennemgår lige nu en omfattende facaderenovering. De 303 boliger – alle i to etager – blev bygget i 1923, og facaderne er i dag erklæret bevaringsværdige i næsthøjeste klasse hos Kulturarvsstyrelsen.

Derfor har der i projekteringen været fokus på at bevare den oprindelige byggestil, hvilket altså indebærer de særegne koblede vinduer og altandøre, som man ofte finder i ældre, klassiske lejlighedsbygninger i de større byer.

- Koblede vinduer stormede frem på det danske byggemarked i perioden 1840 til 1920, og derfor rammer Den Sønderjyske By stilmæssigt lige ned i denne tidslomme. Koblede vinduer i dag har formået at bevare det oprindelige vindues æstetik, så arkitekturen bevares med respekt for historien, mens konstruktionen indeholder de moderne teknologier, som gør vinduet fuldt ud energivenligt. Så selv om det koblede design er over 100 år gammelt, er det stadig meget anvendt i dag som en energirigtig løsning, siger Claus Haastrup.

Frederiksberg Boligfond er bygherre på projektet, mens SBS-rådgivning er totalrådgiver.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11