23948sdkhjf

Kornsilo bliver til boliger i Aalborg

Ungdomsboliger, almene boliger og ejerlejligheder blandes i stort nybyggeri i byudviklingsprojektet Østre Havn.

Den 1. marts går A. Enggaard i gang med et nyt markant byggeri på Østre Havn i Aalborg, som i disse år er under omdannelse fra tung industri til ny bydel med boliger, erhverv, kulturinstitutioner og rekreative områder.

En af havnens bedst kendte konturer er en tidligere DLG-silo, som nu kommer til at danne grundlag for en blanding af familie-, ungdoms- og ejerboliger, tegnet af arkitektfirmaet C.F. Møller.

Det var egentlig planen at bevare den oprindelige kornsilo, men da den viste sig ikke at være genanvendelig, besluttede man at rive bygningen ned og opføre en ny:

- Fordi der er tale om et byggeri med så markant et industrielt udtryk, har vi valgt, at der skal bygges et nyt tårn af samme størrelse og hovedudseende som det oprindelige. Dog bliver der en mere fri vinduessætning, hvilket giver mulighed for både et moderne udtryk og optimalt lysindfald til boligerne, fortæller direktør Ole Nielsen fra Himmerland Boligforening, der står som bygherre på den almennyttige del af projektet.

Det oprindelige silopræg vil således blive genfortolket i de nye facader, præget af opdeling i vertikale elementer, hvor forskellig materialekarakter, glas, tegl eller pudsede overflader giver aftegningen.

Det nye boligbyggeri, der bliver på knap 10.000 kvadratmeter, indrettes med en række fællesfunktioner i stueplan. Derover vil der blive bygget fire etager med almene ungdomsboliger fulgt af tre etager med almene familieboliger. Den øvrige del af bygningen vil indeholde private ejerlejligheder i både et og to plan.

Ole Nielsen hæfter sig ved, at projektet opererer med en blandede boligformer, der går på tværs af aldersgrupper og samfundslag. Den forskellighed kan være med til at skabe et interessant bymiljø.

- Det overordnede planlægningsmæssige mål med Østre Havn har været at skabe en tæt urban bydel med et anderledes bymiljø, der opstår i mødet mellem den industrielle kulturarv, moderne arkitektur af høj kvalitet og et aktivt byliv. Det kommer DLG-tårnet i allerhøjeste grad til at medvirke til, for her bliver den tidligere industribygning genbrugt som unik ramme for nye funktioner, siger Ole Nielsen, der forventer en samlet byggeperiode på omkring 15 måneder.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127