23948sdkhjf

Dansk Byggeri: Nu tager KL selv fat om velfærdens rammer

Siden Dansk Byggeri med hjælp af Cowi satte spot på de offentlige bygningers miserable tilstand, er velfærdens rammer kommet i søgelyset. KL fremlægger nu et særdeles fornuftigt investeringsudspil
Efterslæbet på de offentlige bygninger har i de senere år akkumuleret sig op til at blive milliardstort. Især landets kommunale skoler, dagsinstitutioner, idrætsanlæg mv. trænger til en kærlig hånd. Problemet blev for alvor dokumenteret, da Dansk Byggeri i 2005 gennemført en undersøgelse af kvaliteten af de offentlige bygninger og anlæg. Dansk Byggeri har siden fulgt op med brugertilfredshedsundersøgelser og har også peget på strukturelle administrative problemer i kommunerne, som en del af årsagen til den manglende vedligeholdelsesindsats.

Nu fremlægger så kommunerne deres egen undersøgelse, som til fulde dokumenterer, at kommunerne står over for et alvorligt problem med vedligeholdelsessvigt.

- Den nye undersøgelse falder på et tidspunkt, hvor bygge- og anlægsbranchen har ledig kapacitet, og der således er mulighed for ganske effektivt at få gjort noget ved problemet. Det giver således god mening at investere i genopretning og vedligeholdelse netop nu – og gerne med et stærkt element af energimæssig effektivisering, siger adm. direktør Lars Storr-Hansen, Dansk Byggeri.

Lars Storr-Hansen roser investeringsudspillet fra KL, som er fornuftigt, fordi det tager fat om problemet. Dels bliver der lagt op til handling i forhold til de faldefærdige bygninger, som er en affære som bliver dyrere og dyrere for skatteborgerne, dels bidrager udspillet som et effektivt middel til at kickstarte økonomien.

- Efterslæbet tegner sig for et milliardstort beløb og det er bare vokset og vokset de sidste par år. Samtidig er bygge- og anlægsbranchen midt i et økonomisk uvejr med en ledighed på over 13 %. Så vi kan altså slå to fluer med ét smæk og få styr på velfærdens fysiske rammer nu. Derfor hilser vi KLs udspil velkommen, slutter Lars Storr-Hansen.

Kilde: Dansk Byggeri

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125