23948sdkhjf

Tegnestuen Vandkunsten skal udvikle Greve Midtby

Ud af tre forslag faldt dommerkomiteen for Vandkunstens bidrag, der kombinerer det bedste fra den tætte og livlige by og med forstædernes natur, lys og luft.
Med projektet "Et patchwork i Greve Midtby" blev et konsortium, ledet af Tegnestuen Vandkunsten, onsdag kåret som vinder af konkurrencen om at udvikle Greve Midtby til et dynamisk centrum.

I alt tre arkitektteams var med i opløbet, men i sidste ende valgte dommerkomiteen bidraget fra Vandkunsten, fordi det både leverer et gennemtænkt forslag for udviklingen af Greve Midtby samt giver mere principielle bud på, hvordan andre kommuner kan tage ved lære af projektet i Greve:

- Med vinderforslaget har vi fået lagt en kurs for udvikling af Greve Midtby, som vil være til glæde for hele kommunen. I fremtiden skal Greve Midtby være et sted, hvor alle borgere i Greve har lyst til at tage hen for at være en del af det liv, som udspiller sig. Personligt er jeg særligt glad for, at planen forbinder stranden med bymidten, siger borgmester Hans Barlach, som har været formand for dommerkomiteen.

Vinderforslaget har især fokus på at skabe en tættere bymidte med mere boligbyggeri og nye pladser, som giver grundlag for et attraktivt og levende byliv.

Et af de særlige træk ved planen er, at den omkranser midtbyen med den såkaldte "Perimetersti". Stien vil fungere som et rekreativt bånd, hvor beboere kan gå en tur med hunden, dyrke sport eller løbe en tur ned til Greve Strand.

Yderligere foreslår vinderteamet et "Sundhedstårn" ved Greve Station. Tanken er, at tårnet skal være et vartegn for bymidten, og at det skal rumme et sundhedscenter samt en restaurant med Sydkystens bedste udsigt.

Udover Vandkunsten består det vindende konsortium af landskabsarkitekterne Metopos, rådgivningsfirmaet Moe & Brødsgaard samt konsulenterne Eduard Francois, Claus Bech Danielsen og ICP.

Om projekt Greve Midtby
Konkurrencen blev udskrevet i januar 2009 af Greve Kommune med støtte fra Realdania, og i alt 33 teams søgte om at komme i betragtning.

Otte teams gik herefter videre til en interviewrunde, hvoraf tre blev udvalgt til at komme med bud på, hvordan Greve Midtby kan udvikles til fremtidens forstadscenter. Udover det vindende team var der her tale om SLA Arkitekter/Grontmij Carl Bro (2. præmie) samt Cobe/Polyform/Rambøll.

Vinderforslaget kan ses i forhallen i Greve Rådhus, og man kan også læse mere om forslaget på www.greve.dk/grevemidtby , hvor det også er muligt at se en film om vinderprojektet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11