23948sdkhjf

Musikhus til 700 millioner er tæt på mål

Projekteringen af Musikkens Hus i Aalborg er nu gået ind i sin afsluttende fase. Onsdag blev det endelige forprojekt præsenteret.
På et pressemøde i Utzon Center blev det endelige forprojekt til Musikkens Hus i Aalborg onsdag præsenteret for offentligheden.

Bag projektet står østrigske Coop Himmelb(l)au, og arkitektfirmaet havde sendt designchef og administrerende direktør Wolf D. Prix til Aalborg for at forestå præsentationen.

Forprojektet er det foreløbige resultat af en længere proces, hvor projektmaterialet skridt for skridt bliver mere konkret og detaljeret. Projektarbejdet vil være endeligt færdigt i foråret 2010, hvorefter byggearbejderne bliver udbudt i licitation.

Det nye forprojekt viser et Musikkens Hus, der på en række punkter er ændret i forhold til det forslag, som offentligheden så i september 2008. Blandt andet er den oprindelige meget store trappe ind til husets facade mod Limfjorden erstattet af en indgang i niveau med musikhusets grund.

Borgmester Henning G. Jensen bød velkommen til pressemødet, og udtrykte stor tilfredshed med Coop Himmelb(l)au’s engagement i Aalborg. Det samme gjorde Hans Peter Svendler, direktør hos Realdania:

- Coop Himmelb(l)au’s fortsatte bearbejdning af Musikkens Hus vidner om stor respekt for den arkitektoniske disciplin og en stor respekt for overholdelse af byggeprogrammet. Den løsning, vi ser i dag, vil tilføre Danmark endnu et arkitektonisk mesterstykke af en internationalt anerkendt arkitekt, sagde han.

For øjeblikket er et betydeligt antal arkitekter og ingeniører i lokale firmaer i gang med detaljeringen af projektmaterialet. Selve byggeriet ventes indledt i eftersommeren 2010, mens indvielsen vil finde sted omkring årsskiftet 2012-2013. Totalbudgettet for projektet er i faste priser på cirka 700 mio. kroner (prisniveauet for 2007) eksklusiv moms.

Bygherre på huset er Fonden Musikkens Hus i Nordjylland, der blandt andet tæller repræsentanter fra Realdania, Aalborg Kommune, Spar Nord Fonden og Det Obelske Familiefond.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109