23948sdkhjf

Esbjerg vil bygge højhuse med 15 etager i bymidten

Et forslag om højhuse på op til 50 meter får borgere til at samle sig i protestgrupper

I Esbjerg byråd er de enige om, at byen skal have mere storbyværdi. Caféliv, butikker, restauranter, kontorer og ikke mindst - flere mennesker.

Og alt det skal der blive plads til i de højhuse på op til 15 etager i bymidten, som byrådet vil gøre det muligt at bygge.

Forslaget bliver fremlagt i en ny kommunalplan for Esbjerg Kommune. Socialdemokrat John Snedker, der er formand for Plan & Miljøudvalget, mener, at højhusene vil give byen nyt liv.

- Mange har efterspurgt, at der også er liv i bymidten, når butikkerne er lukkede. Derfor skal der bo så mange mennesker i byen, at det kan understøtte et caféliv og et restaurantliv, siger han til DR Syd og understreger, at byudviklingen skal ske med respekt for de mange bevaringsværdige bygninger i Esbjerg.

Brug for flere boliger centralt i byen
Esbjerg Kommune har et mål om, at befolkningstallet skal vokse til 120.000 i 2020 fra de nuværende ca. 115.900.

De seneste år er befolkningstallet i Esbjerg kun steget med få hundrede om året, så derfor er målet svært at nå uden den nye kommunalplans forslag om højhuse, mener John Snedker.

- Bygninger alene skaber ikke liv i byen, men det gør de mennesker, der lever i byen. Og det kræver at vi har et større udbud af boliger centralt i byen, siger han.

Kortsigtet planlægning
Den nye kommuneplan vækker ikke udelt begejstring i Esbjerg, hvor flere borgergrupper er blevet dannet i protest mod beslutningen. 

Sidste mandag mødte 120 esbjergensere op til protestmøde mod højhusene, og blandt andre formanden for Esbjerg Byfond, landskabsarkitekten Helene Plet, har været ude med kritik.

- Det kan godt være, man får opført højhuse og gør nogle investorer glade, men hvis vi får skabt en uharmonisk bymidte, så kommer de nye beboere ikke. Det er meget kortsigtet planlægning det her, siger hun til DR Syd.

Byrådet afgør mandag aften, om kommuneplanen skal sendes i offentlig høring.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078