23948sdkhjf

Prototype på bæredygtigt byggeri i arktiske egne indvies

Onsdag den 18. august 2010 indvies Grønlands ingeniørkollegium Apisseq, der er udført på basis af den nyeste, forskningsbaserede viden om bæredygtigt byggeri i arktiske egne.
Grønlands Ingeniørkollegium - Apisseq er finansieret af Villum Fonden og A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal med i alt 45 mio. kr. og indvies onsdag den 18. august 2010, skriver DTU i en pressemeddelse.

Et levende laboratorium for energibesparende teknologier
De to fonde udtaler, at de med deres bevillinger håber

at medvirke til at fremme boligforholdene og de sociale rammer for de grønlandske ingeniørstuderende og dermed til, at en større andel af de studerende gennemfører uddannelsen. Desuden lægger de to fonde vægt på, at kollegiebyggeriet udføres på basis af den nyeste, forskningsbaserede viden om bæredygtigt byggeri i arktiske egne.

Grønlands Ingeniørkollegium - Apisseq bliver netop ikke kun et sted at bo, men også et levende laboratorium, hvor nye energibesparende teknologier vil blive afprøvet. Kollegiet er opført nær DTU´s lavenergihus i Sisimiut, der gennem de seneste fem år har eksisteret som et avanceret forsøgsværksted for udvikling og afprøvning af teknologier til fremtidens bæredygtige byggeri under de barske og ekstreme vejrforhold i det arktiske klima.

Solvarme, særlige vinduer og tykkere isolering
Lavenergihuset er forsynet med solvarme, særlige vinduer, en betydelig tykkere isolering, end man almindeligvis anvender i Grønland, ventilation med varmegenvinding og er instrumenteret så der er online-adgang til at overvåge husets forbrug, indeklima m.v.

Kollegiet vil få dækket en væsentlig del af bygningens energibehov fra et 160 m2 stort solvarmeanlæg, der består af en ny type af rørformede solfangere, der har specielle fortrin i de arktiske egne og er udviklet i forbindelse med DTU´s arbejde i lavenergihuset.

Plads til 38 studerende
Kollegiets boliger bliver primært stillet til rådighed for de ingeniørstuderende ved Center for Arktisk Teknologi, DTU, som for øjeblikket har i alt 72 studerende på uddannelsen som Diplomingeniør i Arktisk Teknologi. Den varer 4 år og foregår dels i Sisimiut og dels på DTU i Lyngby.

De første studerende flytter ind på det ny kollegium ved kommende semesterstart og i løbet af efteråret.

Kollegiet er 1.400 m2 og har plads til 38 beboere.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109