23948sdkhjf

2020-krav vil udvikle dansk byggesektor

Regeringen har besluttet at fastlægge energikravene i Bygningsreglementet for 2020 allerede til næste år. Det lover godt for udviklingen, mener man hos Dansk Byggeri.
Økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen har netop meddelt, at der allerede i starten af 2011 vil komme et forslag til, hvordan nybyggeriet i 2020 skal udformes.

Målet ligger allerede fast; nye bygninger fra 2020 må kun bruge en fjerdedel af den energi, nye bygninger hidtil har måttet bruge. Dansk Byggeri ser positivt på udmeldingen.

Ifølge Michael H. Nielsen, direktør i Dansk Byggeri, er Danmark i forvejen et af de lande i verden, der stiller de mest vidtgående krav til nye bygningers energimæssige ydeevne:

- Med offentliggørelsen af de tekniske krav, som bliver gældende om 10 år, får byggeerhvervet ikke blot rigtig gode muligheder for at udvikle de byggekomponenter og de kompetencer, som er nødvendige for at leve op til de fremtidige krav. Vi får også chancen for at kunne levere løsninger, som vil have interesse langt uden for landets grænser. Det, at vi får et konkret referencemål, vil få betydning for alle, der i de kommende år står over for at skulle bygge.

At kravene meldes ud i god tid sikrer, ifølge Michael H. Nielsen, at forskning og innovation kan gå hånd i hånd med virksomhedernes udviklingsaktiviteter:

- Vi har allerede set, hvordan bygningsreglementet siden 2006 har skabt innovation og udvikling inden for energieffektivisering af nybyggeri. Det vil udmeldingen om de nye krav fra 2020 helt sikkert også gøre. Det er også en fornuftig beslutning, at de enkelte kommuner gennem lokalplaner allerede fra næste år kan beslutte, at de fremtidige krav skal være gældende. Det bedste push for byggeriets udvikling er at afprøve tingene i fuldskala.

- I Dansk Byggeri er vi overbeviste om, at fremtidens nye bygninger bliver helt CO2-neutrale, og at løsningen flere og flere steder vil blive en kombination af højeffektive klimaskærme og ”energifangst” i form af energiproduktion og energilagring på de enkelte matrikler, siger Michael H. Nielsen, der forudser, at det inden for de forskellige opvarmningsformer bliver en central opgave at finde den rette balance mellem tilført energi og decentral energiproduktion.

Samtidig vil udviklingen i nybyggeriet også få stor betydning for den eksisterende bygningsbestand. Der er i byggeriet tradition for, at nye materialer, konstruktioner og installationer bryder igennem i nybyggeriet og efterfølgende ”siver ned” i den øvrige bygningsbestand:

- Alle vores erfaringer tyder på, at der er en voksende vilje blandt ejere og brugere af bygninger til energieffektiviseringer, slutter Michael H. Nielsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079