23948sdkhjf

Byggeriet af Bestsellers nye logistikcenter skudt i gang

Bestseller tog i går første spadestik til sit nye 48.000 m2 store logistikcenter. C. F. Møller har tegnet centret, der er inspireret af den engelske miljøstandard BREEAM Industrial.
Ønsket har fra Bestsellers side været at skabe et industribyggeri, som rækker ud over det standardiserede logistik-byggeris typiske løsninger - et byggeri, der har en stærk identitet og giver oplevelser til omgivelserne og samtidig tager hensyn til miljøet, skriver C.F. Møller på sin hjemmeside.

Planlægning muliggør udvidelse
Centret er planlagt i tre parallelle bånd: Det ene kommer til at indeholde hovedindgang, kontor og velfærdsområder samt et areal med læsseramper til lastbiler, det andet sortér-anlæg, det sidste fuldautomatiske miniload-lagre. Planlægningen gør, at logistikcentret på sigt kan udvides til tredobbelt størrelse, dvs. 150.000 m2.

De høje miniload-lagre kommer til at stå som skulpturelle bygningsmassiver, beklædt med træ-lameller, og gennemsigtige gavle vil gøre det muligt for de forbipasserende på motorvejen at se kranerne i arbejde.

Genbrugsmaterialer & vedvarende energi
Hensynet til miljøet betyder, at der i byggeriet fx har været fokus på at anvende genbrugsmaterialer, ligesom det er planen at bruge vedvarende energi, fx biodiesel til opvarmning. Grunden rundt omkring centret, ca. 500.000 m2 i alt, bliver udlagt som naturområde med egeskov, vådområde og overdrev med græssende køer, hvad der vil skabe grobund for et rigt dyre- og planteliv.

Et spadestik til en halv milliard
Første spadestik blev taget onsdag 25. august 2010 på grunden ved Moltrup Landevej 201, Haderslev.

Såvel administrerende direktør for Bestseller Anders Holch Povlsen, borgmester i Haderslev Kommune Jens Christian Gjesing og arkitekt og partner i Arkitektfirmaet C. F. Møller Mads Møller indtog talerstolen.

Byggeriet anslåes at koste omkring en halv milliard kroner.

Logistikcenteret skal efter planen skal stå færdigt i 2012.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125