23948sdkhjf

Bascon overtager Metopos By- og Landskabsdesign

Rådgivningsfirmaet Bascon har købt århusianske Metopos med 12 medarbejdere. Ambitionen er at være med hele vejen fra idé til færdigt byggeri.
Målet med opkøbet er at sætte turbo på en fælles vision om større sammenhæng mellem byggeri og by- og landskabsplanlægning.

- For beboere og brugere hænger oplevelsen af et byggeri tæt sammen med rummet mellem bygningerne. Derfor skal man som rådgiver have en helhedsforståelse af sammenhængen mellem byggeri og byplanlægning, og det er denne helhedsforståelse, vi nu styrker markant med opkøbet af Metopos, siger adm. direktør Lars Svenningsen.

Med opkøbet af Metopos bliver Bascon godt 110 medarbejdere på kontorerne i Århus og København.

I forbindelse med opkøbet træder Metopos’ stiftere, byplanlæggerne Anne Mette Boye og Trine Skammelsen, ind i Bascons ledergruppe.

Fra idé til færdigt byggeri
Metopos har på kun fem år skabt sig en stærk position inden for by- og landskabsdesign i Danmark.

Firmaet er netop af Børsen kåret som Gazellevirksomhed og har oplevet stabil vækst og gode resultater siden etableringen.

På referencelisten står blandt andet vision og strategi for omdannelsen af Østre Havn i Aalborg, midtbyplaner for Horsens og Herning samt masterplan og procesplan for den nye bydel Musicon i Roskilde.

Netop den store erfaring med stadierne forud for byggeprocessen var central for opkøbet:

- I Bascon ønsker vi i endnu højere grad at tilbyde rådgivning hele vejen fra idé til færdigt byggeri, og her har Metopos nogle uvurderlige erfaringer inden for blandt andet behovsanalyse i idéfasen. Sammen kan vi nu yde helhedsorienteret rådgivning om udvikling af det komplette fysiske miljø ved eksempelvis større byggerier, siger Lars Svenningsen.

Kan favne hele processen
I Metopos forklarer medstifter Trine Skammelsen, at opkøbet er en unik mulighed for at udvikle firmaets rådgivning i tæt samspil med Bascons rådgivere og dermed nedbryde ’siloerne’ mellem byplanlæggere og bygherrerådgivere.

Som eksempel fremhæver hun de danske midtbyer og havne, som mange kommuner gerne vil omdanne til levende og vitale bydele:

- Her er det helt centralt at kunne levere både visionære bud på udformningen af bygninger og byrum, at kvalificere de planlægningsmæssige strukturer, skabe gode rammer for livet i og mellem husene og sikre rentabilitet og soliditet i en ofte langvarig implementeringsfase. Her vil vi kunne favne hele projektet og processen, siger Trine Skammelsen.

Metopos’ medarbejdere flytter fysisk ind hos Bascon ved årsskiftet, og firmaet fortsætter under navnet ”Metopos – en del af Bascon”. Parterne ønsker ikke at offentliggøre salgsprisen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156