23948sdkhjf

Industri bliver til boliger på havnefront

Med HP Byg som totalentreprenør har Nørresundby Boligselskab taget hul på endnu et markant ungdomsboligbyggeri ved Limfjorden.

Direktør Lars Emborg og hans medarbejdere i Nørresundby Boligselskab vil i det næste halvandet års tid have ekstra god grund til at dvæle ved udsigten over Limfjorden.

Mandag den 4. september igangsatte Nørresundby Boligselskab nemlig et byggeri med 111 ungdomsboliger på kajkanten i Nørresundby – godt 640 meter i fugleflugtslinje fra selskabets nye hovedkontor i Plaza-komplekset, som stod færdigt for et års tid siden på Limfjordens modsatte bred.

- Jeg er utroligt stolt over, at vi kan være med til at skabe to så markante byggerier, som kan spille op mod hinanden på hver sin side af broen, siger Lars Emborg.

Ejere og lejere bor dør om dør
Aalborgs borgmester lagde grundstenen til det nye byggeri, som allerede er i fuld gang med HP Byg som totalentreprenør. De første betonelementer rejses i løbet af oktober, og forventningen er, at byggeriet står færdigt til semesterstart i begyndelsen af 2019.

Projektet ved brolandingen i Nørresundby kommer til at bestå af to bygninger i henholdsvis 7 og 10 etager. Foruden ungdomsboligerne bliver der plads til 17 ejerlejligheder, som TN Udvikling opfører forrest i de to blokke ud mod fjorden.

- Vi oplever, at sammensætningen af ejere og lejere går rigtig fint hånd i hånd. Det skaber en anden form for liv, når seniorer kommer til at dele trappeopgang og elevator med unge studerende, siger Lars Emborg med henvisning til Plaza-byggeriet, hvor lejerne i Nørresundby Boligselskabs 84 ungdomsboliger bor dør om dør med ejerne af 34 forholdsvist dyre ejerlejligheder.

Fra industrihavn til boliger
De nye ungdoms- og ejerboliger er en del af projektet Nordhavnen, der omdanner et stykke af den gamle industrihavn til rekreativt boligområde. Projektet er udviklet i et samarbejde mellem TN Udvikling, Raundal & Moesby og C.F. Møller.

I løbet af sommeren stod det første byggeri på 7.200 kvadratmeter med 45 ejerlejligheder færdigt på det yderste af pieren, og vest herfor åbner en knap 1.700 kvadratmeter stor Superbrugsen i løbet af efteråret. Planerne omfatter yderligere et boligbyggeri, som endnu ikke er på plads i detaljer.

- Projektet er en videreførelse af de seneste års fornyelse af havneområdet, og der bliver fuld offentlig adgang fra jollehavnen i vest og helt ud på pieren. Vi skaber nye udearealer, der vil indbyde til både ophold og aktivitet, fortæller Lars Emborg.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141