23948sdkhjf

Ny produktportal vil fremme det bæredygtige byggeri

Behovet for hurtig adgang til at overskue og sammenligne forskellige produkters bæredygtige egenskaber er stigende, og derfor har Molio, MiljøForum Fyn og softwarevirksomheden Processio nu lanceret websitet p-bb.dk.

Ambitionen er at opbygge en professionel database med produkter, som enten har bæredygtige egenskaber eller som bidrager til et mere bæredygtigt byggeri.

- Tiden er moden til at satse på en samlet produktdatabase, der hurtigt og nemt kan parre brugernes specifikke behov med de helt rigtige, bæredygtige produkter. De senere år har der været forskellige tilløb til at få udviklet en fælles database a la den her, og vi mærker derfor stor interesse og opbakning i branchen blandt virksomheder, organisationer og netværk, der arbejder for udbredelsen af det bæredygtige byggeri, siger Christian Lerche, direktør i Molio, i en pressemeddelelse.

Det er gratis at søge efter produkter på sitet, som er finansieret ved, at producenter køber sig adgang til databasen. Derfor er P-BB uafhængig af enkelte organisationer og af offentligt finansiering:

- Vi har valgt en forretningsmodel, som betyder, at P-BB på sigt skal kunne finansiere sig selv. Det mener vi, er det mest langsigtede og solide perspektiv og det, der bedst muligt sikrer en fortsat udvikling at sitet, som måske på sigt kan blive det nationale opslagsværk for bæredygtige materialer til byggeriet, siger Christian Lerche.

Han pointerer, at der er tale om en Version 1.0 af P-BB. Interessenter i branchen vil således få rig mulighed for at være med til at påvirke udviklingen af sitet fremover, eksempelvis med erfaringer om byggemetoder, lovmæssige foranstaltninger eller økonomiske fordele ved bæredygtighed.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.406