23948sdkhjf

Belfast og Bruxelles vælger dansk: Henning Larsen skal sparke liv i gammel industri

I Europa har udviklingen af gamle industriområder i havnene for alvor taget fart. Områderne udgjorde tidligere hjertet i landenes industrielle produktion, men ligger nu uudnyttet hen.

Dette gælder i både Belfast og Bruxelles, der har valgt danske Henning Larsen Architects til at udvikle de såkaldte Brownfield-sites i byerne. Ambitionen er at få mennesker tilbage til byernes centrum – døgnet rundt.

- Fra København ved vi, hvordan havneområder har et kæmpe potentiale, når det kommer til at skabe offentligt liv i en by. Vores vision for både Bruxelles og Belfast er at reaktivere de tidligere industriområder og skabe attraktive, levende fællesskaber der kommer til at bidrager til byernes økonomiske vækst og velstand, siger Jacob Kurek, partner hos Henning Larsen, i en pressemeddelelse.

Designet af de to projekter er i fuld gang. Både ”Key West” i Bruxelles og ”The Belfast Waterside” tager afsæt i en lokale kultur og klima, som kombineres med en skandinavisk tradition for inkluderende offentlige rum.

Det berømte irske landskab; ”The Giant's Causeway”, har med sine markante basaltsøjler være inspirationskilde til byudviklingen i Belfast. Både i forhold til bygningernes placering, landskabet mellem husene samt i materialevalget og de geometriske mønstre på belægninger og overflader. I Bruxelles hylder og udbygger Henning Larsen det eksisterende kanalsystem og skaber store vestvendte offentlige pladsrum.

I Bruxelles er 63.000 kvadratmeter på tegnebrættet. Fokus er på lokalt forankrede produktionsvirksomheder, boliger, uddannelse, inviterende grønne pladsrum og liv på kanalerne.

I Belfast bygges der samlet 173.000 kvadratmeter ved floden River Lagan. Her skabes der liv ved floden med havnepromenade og terrasserede landskaber, 750 boliger, hoteller, restauranter og kontorer.

”The Belfast Waterside” udvikles i samarbejde med Swinford og vil efter planen blive opført i perioden sommeren 2018 til sommeren 2022. ”Key West” i Bruxelles udvikles sammen med A2RC og BPI og forventes færdigbygget i 2024.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094