23948sdkhjf

Tusinder indviede Blox

Der var lagt op til den helt store fest ved Christians Brygge i Københavns Havn i weekenden, hvor Blox blev indviet.

Det hele startede fredag, da H.M. Dronningen klippede den røde snor, og søndag fejrede København sit nye et nyt mødested med åbent hus for alle.

Blox: Byggeirets aktører

Blox er finansieret af Realdania. Datterselskabet Realdania By & Byg er bygherre og ejer bygningen.

Byggeriet er tegnet af den internationalt anerkendte hollandske tegnestue OMA under ledelse af partner Ellen van Loon.

Arup og Cowi har været ingeniører på projektet.

Züblin har været hovedentreprenør og stået for opførelsen i samarbejde med et stort antal underentreprenører

Lödige har leveret det fuldautomatiske p-anlæg.

Metallbau Früh har leveret facaderne.

Gehl Architects har udført adskillige byrumsanalyser.

Lille Langebro er tegnet af et internationalt team under ledelse af de britiske ingeniører BuroHappold Engineering med arkitekterne WilkinsonEyre og Urban Agency.

Totalentreprenør på Lille Langebro er et jointventure mellem Mobilis Danmark og Hollandia Infra.

(Kilde: Realdania)

Blox er opført og finansieret af Realdania med hollandske OMA som arkitekt og Züblin som entreprenør. Bygningens samlede areal udgør 27.000 kvadratmeter, hvoraf de 17.000 kvadratmeter er over jorden. Der er seks etager over jorden og fem etager under jorden.

Med Blox-projektet har arkitekterne trukket byens ruter ind i bygningens hjerte, og ved at lægge bygningen direkte hen over den trafikerede Christians Brygge med en offentlig passage under vejen er der skabt en helt ny forbindelse mellem byen og havnen.

- Blox forvandler en lidt glemt del af havnen til en ny og levende destination i byen. Et sted, vi kan lege, spise, hænge ud, arbejde og blive klogere. Et vartegn, der giver os mere af det bedste ved København og samtidig tilfører noget helt nyt, siger Jesper Nygård, adm. direktør i Realdania.

Blox bliver nyt hjem for Dansk Arkitektur Center (DAC), der åbner med sin hidtil største udstilling – ”Welcome Home” – om fremtidens boligformer. Blox danner også rammen om det tværfaglige innovationsmiljø for bæredygtig byudvikling, Bloxhub, samt Dansk Design Center, og rummer derudover café, fitnesscenter, 22 boliger og et fuldautomatisk parkeringsanlæg med plads til 350 biler under jorden.

Hertil kommer en række uderum og forbindelser, heriblandt en legeplads for de yngste, en ny plads mod Fæstningens Materialgård, en træbrygge ud mod havnen, en bro over Frederiksholms Kanal og den kommende Lille Langebro for cyklister og gående.

Artiklen er en del af temaet Video & billedserier.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125