23948sdkhjf

Top 10: Hundredvis af studerende får løberute på taget

Spaden er stukket i jorden til et særdeles markant byggeri med næsten 800 boliger i Lyngby. Læs mere og få overblikket over de største igangsatte byggeprojekter i maj

Et nyt, stort projekt med 639 studielejligheder, 48 seniorboliger, 30 mindre lejeboliger og 69 gæsteboliger til forskere skyder nu op på Plantedirektoratets tidligere adresse i Lyngby.

Lars Gitz Arkitekter, ÅF samt Kragh & Berglund er rådgivere på det 41.234 kvadratmeter store projekt, der opføres i joint venture af jyske Jørgen Friis Poulsen A/S og tyske Max Bögl.

I fredags var der første spadestik på byggeriet, og i løbet af de næste godt to år vil et levende og grønt campusmiljø skyde op i det bugtende landskab, stigende fra terræn og op til seks etager.

- Det er blevet nævnt, at det gik forholdsvist nemt, da I kom med projektet. Det gør det ikke altid, men det gør det, når vi synes, det man kommer med, er flot. Jeg synes at, man her har gjort sig umage med at lave noget, der er anderledes og passer ind, sagde borgmester Sofia Osmani fra Lyngby-Taarbæk Kommune, da hun tog det første spadestik sammen med direktør og partner Jesper Dam fra BaseCamp Student Scandinavia, der er projektets bygherre.

Beton og stål i grønne omgivelser
Bebyggelsen opføres med bærende konstruktioner i beton og stål, der vil fremstå synlige som en del af bygningens fortælling. Herudover er det grønne element vægtet højt. Således vil der blive anlagt intet mindre end 26.000 kvadratmeter grønt areal, heraf næsten en tredjedel på taget, hvor der også bliver plads til en kilometerlang løbesti.

Der er offentlig adgang til både gårdrum og tag. Håbet er, at BaseCamp Skovbrynet vil blive et udflugtsmål for mange af Lyngbys borgere.

Parkering samles mod vest således resten af arealet friholdes for kørende trafik. Der kan cykles rundt om bygningen, og man kan frit sive gennem de mange portåbninger ind til gårdrummet, hvor der indrettes haveanlæg, opholdsområder og udefitness.

Fællesfaciliteter i fokus 
For Basecamp Scandinavia er ambitionen at skabe et sted, hvor det er godt og inspirerende at bo, og hvor fællesskab ses som en drivende faktor for et velfungerende miljø.

Derfor er der lagt stor vægt på at skabe fine fællesfaciliteter. Dels i den slangeformede hovedbygning, hvor der indrettes fælleskøkkener og opholdsrum. Men særligt i den runde, centralt placerede fællesbygning, der bliver Basecamps mødested.

Fællesbygningen skal bruges til fællesspisning, fester, motion og studieaktivitet. Den 1.300 kvadratmeyter store bygning er designet med et samlende atrium, der spænder over alle etager, samt en slags hovedstrøg i hele bygningens længde.

Selve boligerne indrettes med fast møblement i design af høj kvalitet. For studerende vil der være seks boligtyper, varierende fra et værelse med bad til en egentlig lejlighed med to værelser køkken og bad. De 48 seniorboliger vil variere i størrelser fra 75 til 140 kvadratmeter.

Der etableres ca. 1.000 pladser til cykelparkering samt 269 p-pladser til biler, heraf 108 i p-kælder.

BaseCamp Skovbrynet

Adresse:

Areal:

Budget:

Arkitekt:

Rådgivende ingeniør:

Landskabsarkitekt:

Skovbrynet, Kgs. Lyngby

41.234 m2

530 mio. kr.

Lars Gitz Arkitekter ApS

ÅF Buildings Danmark

Kragh & Berglund Landskabsarkitekter

Totalentreprenør:

Jørgen Friis Poulsen A/S og Max Bögl

Bygherre:

BaseCamp Student Real Estate ApS

Byggeperiode: Maj 2018 - august 2020

Artiklen er en del af temaet De største byggerier.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093