23948sdkhjf

Nu får Christiansfeld et sundhedshus

- En drømmeopgave, siger arkitekten

Med bevillinger på 10 mio. kr. fra Sundheds- og Ældreministeriet og 4,5 mio. kr. fra Kolding Byråd er finansieringen af et nyt lægehus i Christiansfeld på plads.

Planlægningen af byggeriet er allerede skudt i gang, og Kolding Kommune har udpeget Erik Arkitekter til at løfte den opgave.

- Som arkitekt er der altid nogle opgaver, som man drømmer om, at få lov til at tegne. Et lægehus midt i Christiansfeld, som Unesco har udpeget som verdensarvsområde, er netop sådan en drømmeopgave, siger arkitekt Camilla Heering, der står i spidsen for projektet hos Erik Arkitekter.

Det nye sundhedshus skal først og fremmest bidrage til at dække lægebehovet i Christiansfeld. Men ambitionen er også at forskønne byen med et byggeri i høj kvalitet i Kongensgade, hvor der tidligere lå en tankstation og et bilværksted.

- At vi befinder os på verdensarvslisten er ikke givet, hvis vi ikke hele tiden fastholder høje krav til nyt byggeri i byen. Samtidig er det selvfølgelig lige så vigtigt, at vi får et velfungerende lægehus, der både kan opfylde lejernes og brugernes behov, og jeg ser meget frem til at se resultatet af det indledende arbejde fra tegnestuen, siger stadsarkitekt Michael Pagaard Madsen.

Kolding Kommune og Erik Arkitekter har allerede haft de nye lejere i lægehuset til en workshop for at afklare behov og ønsker til det nye byggeri og i kølvandet på den fremlægger tegnestuen de første skitser for lejerne den 21. september, mens de første samlede skitseforslag forventes at være klar sidst i oktober.

Kolding Kommune overtager ejendommen Kongensgade 15 midt i januar 2019 og begynder straks herefter nedbrydningen af de eksisterende bygninger. Målet er, at lejerne kan flytte ind i begyndelsen af 2020.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078