200 elever tager spadestik til milliarder
200 skoleelever fra Nr. Vedby Skole & Børnehus er med, når det første spadestik til den nye Storstrømsbro tages på torsdag den 27. september af transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen sammen med borgmestrene Mikael Smed, Vordingborg, og John Brædder, Guldborgsund.
StorstrømsbroenStorstrømsbroen bliver ca. 4 km lang og er Danmarks tredjestørste bro efter Øresundsbroen og Storebæltsbroen. Broen får elektrificeret jernbane i to spor anlagt til 200 km/t og en tosporet landevej til 80 km/t. Desuden får broen gang- og cykelsti. Broen åbner for biler i 2022 og for tog i 2023. Samlet pris for projektet inklusive nedrivning af den eksisterende Storstrømsbro er ca. 4,1 mia. kr. |
Som en særlig indbudt taler vil Marie-Elisabeth Christensen, som er elevrådsformand og går i 7A i Nr. Vedby Skole & Børnehus, afslutte talerne på dagen.
Desuden deltager Italiens ambassadør i Danmark, Luigi Ferrari, også i markeringen af starten på byggeriet af det, der bliver Danmarks tredjestørste bro.
- Med den nye Storstrømsbro får vi en bro til fremtiden. Ikke alene binder broen regionen sammen, den bliver også et vigtigt led i opgraderingen af jernbanen mellem København og Rødby og videre til Tyskland via Femernforbindelsen. Jeg er samtidig sikker på, at den lokale placering af brobyggeriet på Masnedø vil styrke udviklingen og beskæftigelsen i kommunerne i flere år frem, udtaler Ole Birk Olesen i en pressemeddelelse.
Spadestikket, der officielt sætter gang i arbejdet, finder sted nøjagtig, hvor broen starter på Masnedø. Netop den lille ø mellem Sjælland og Falster bliver centrum for produktionen af broen, og det bliver også herfra broens elementer bliver udskibet.
Vejdirektør Jens Holmboe byder velkommen klokken 15.00, og efter en række taler tager minister, borgmestre og skoleelever klokken 15.45 et fælles første spadestik.
rg