23948sdkhjf

Ny arkitekturpris til to modige arkitekter

Mandag var det Arkitekturens dag, og det fejrede Statens Kunstfond ved at uddele en ny arkitekturpris.

Arkitekt og PhD., Katrina Wiberg, samt arkitekt og kreativ direktør ved Utzon Centret, Lasse Andersson, modtog her dristighedsprisen for ”deres brændende engagement, vovemod og ekstraordinære indsats for formidlingen af arkitektur i Danmark”.

Prisen er indstiftet for at anerkende arkitekter, som med deres faglige engagement skubber til fagets grænser og går forrest i udviklingen af arkitekturscenen i Danmark. Med prisen følger 50.000 kroner.

Katrina Wiberg får Statens Kunstfonds nye pris for, med afsæt i sin forskning, på fornyende og modig vis at skabe interesse for arkitekturens kvaliteter. Statens Kunstfonds Udvalg for Arkitektur skriver i begrundelsen:

- Hun har modigt insisteret på at skabe forståelse for, hvordan landskab med fordel kan danne rettesnor for hvor og hvordan, vi overordnet bygger byer.

Lasse Andersson modtager prisen for sin store indsats for at bringe arkitekturen på dagsordenen udenfor de vante cirkler.

- Utzon Centret i Aalborg har under Lasse Anderssons ledelse markeret sig som et af landets nye centrale udstillingssteder for arkitektur – herunder særlig formidling af fagets kunstneriske dimensioner til børn og unge. Lasse Andersson og hans dedikerede team har gjort en forskel for kulturmiljøet i Aalborg og er nået ud over rampen med budskabet om den betydning, arkitekturen har for os alle, lyder det i begrundelsen.

rg

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141