23948sdkhjf

Ny kontorhus får grøn sti fra 4. til 8. etage

Med KPC som entreprenør stak Skanska mandag spaden i jorden til CPH Highline – et markant flerbrugerhus på Havneholmen i København.

Holscher Nordberg Arkitekter har tegnet huset, hvis signatur bliver en 100 meter lang grøn sti, der følger bygningens form fra 4. etage til 8. etage.

Langs stien skaber borde og bænke sociale samlingspunkter, hvorfra udsigten til indre by og havnen kan nydes og benyttes som pusterum. Der vil også være faciliteter til udendørstræning og urban gardening samt et tilknyttet orangeri og en café.

Samtidig med spadestikket er det offentliggjort, at virksomheden SAS Institute lejer knap en tredjedel af de 16.500 kvadratmeter i første fase af byggeriet, som efter planen skal stå klar til indflytning til juli 2020.

CPH Highline består af to byggerier med et samlet areal på 31.500 kvadratmeter, og ifølge Skanska er der tale om en samlet investering på 412 mio. kroner.

Knontorbyggeriet er det sidste projekt på Havneholmen, og dermed afsluttes 12 års arbejde med at skabe en ny bydel med boliger og erhverv ved havnen, få kilometer fra Københavns centrum.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11