23948sdkhjf

Ny platform for produktion af byggematerialer

Danske Byggematerialer under Dansk Byggeri vil spille en hovedrolle i den videre udvikling af markedet for industrielle og håndværksmæssigt fremstillede byggematerialer og -komponenter.
En bredt sammensat bestyrelse, en kompetent branchedirektør og et veltrimmet bagland er ingredienserne i det nye branchefællesskab, Danske Byggematerialer, som er etableret i regi af Dansk Byggeri.

Med ca. 500 virksomheder i ryggen er fundamentet på plads, og branchenetværket bliver svært at komme uden om, når byggebranchens og industriens vilkår er til debat:

- Vi vil sætte dagsordenen inden for de områder, som berører vores virksomheders hverdag, fastslår branchedirektør Per Thomas Dahl.

Vil løfte branchen
Det nye branchefællesskab vil i den kommende tid blandt andet sætte fokus på miljøkrav til produkter og virksomheder, udvikling af nye produkter og løsninger samt udvikling af virksomhederne og deres markeder.

Den nyansatte direktør fremhæver i den forbindelse, at man som en samlet enhed fremover vil kunne sætte overliggeren højere i dialogen med centraladministration og beslutningstagere:

- Vi har samtidig fået styrke til at gennemføre analyser og undersøgelser, som vil kunne bidrage til at løfte vores branche, siger Per Thomas Dahl, der også peger på, at det kræver en vis størrelse at gennemføre relevante og faglige arrangementer og netværk.

Udviklingsstøtte til SMV’erne
Ifølge Per Thomas Dahl har danske producenter af byggematerialer opnået konkurrencefordel ved at være dygtige til både produktudvikling og kvalitet. Men det er intentionen, at Danske Byggematerialer skal give branchen et yderligere løft.

Det er blandt andet forventningen, at branchen via fællesskabet med Dansk Byggeri kan opnå synergi i forhold til produktudvikling ved den direkte adgang til de udførende entreprenører:

- Hertil kommer, at branchefællesskabet vil give de mindre og mellemstore virksomheder en mulighed for at udvikle sig indenfor felter, hvor de ellers ville have svært ved at komme videre på egen hånd, understreger branchedirektør Per Thomas Dahl.

Fakta
Danske Byggematerialer havde stiftende generalforsamling fredag den 29. april. Her valgte man sin første bestyrelse bestående af

Niels Peter Pretzmann (direktør Asgaard A/S)
Mads Storgård Mikkelsen (adm. direktør Inwido)
Peer Frederiksen (direktør for snedkerfirmaet PEF A/S)
Thomas Pantmann (direktør for Poul Sørensen & Søn, Snedker- og Tømrerforretning)
Bernhard Petersen (direktør Protectors A/S)
Henrik Jensen (Byggefirmaet Ove Jensen)

Hertil vil komme yderligere to medlemmer, som udpeges af Alufacadesektionen under Dansk Byggeri.

Danske Byggematerialer er etableret af følgende sektioner i Dansk Byggeri: Alufacadesektionen, Industrisektionen, Snedkersektionen samt interessegruppen Industrilakerernes Landsforening. Herudover er Dansk Trappefabrikantforening associeret medlem af branchefællesskabet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.203