23948sdkhjf

Middelfart gøder jorden for 500 boliger med udsigt over Lillebælt

Middelfart Kommunesætter nu skub i planerne om et helt nyt boligområde syd for Middelfart by ved Skrillingegård. Her kommer bynær beliggenhed, gode udsigtsmuligheder og naturen ved Lillebælt til at danne rammerne for op mod 500 nye boliger. 

Kommunens økonomiudvalg har sat gang i arbejdet med en ny lokalplan for området, som bliver udarbejdet med afsæt i et oplæg af Arkitema Architects. 

- Nu skal vi have lavet den bedst mulige plan for området. Vi trækker i arbejdstøjet for at få en lokalplan hurtigt på plads, siger borgmester Johannes Lundsfryd Jensen. 

Ejer og snart udbyder af det store område er landmand Jan Hjeds.

Bydelen vil strække sig over et areal svarende til 60 fodboldbaner og vil bestå af både villaer, rækkehuse og nye boligformer som fx kompaktvillaer. Samtidig vil der formentlig blive mulighed for at bygge højere punkthuse bagerst på grundstykket, så beliggenheden og udsigten over Gamborg Fjord, Lillebælt og Middelfart by udnyttes optimalt. 

Boligområdet vil blive gennemskåret af to store og grønne udsigtskiler, som strækker sig fra kystsiden hele vejen til arealets højeste nordøstlige del. 

Fakta: Skrillingegård

- Arkitema Architects har udarbejdet et foreløbigt oplæg for, hvordan området skal se ud. Området vil få en forholdsvis åben struktur fra kystsiden - med villabebyggelse, som fortættes op ad bakken mod nord. Her bliver dobbelthuse, attraktive rækkehuse og nye boligformer som kompaktvillaer. 

- På plateauet i den nordøstlige ende af arealet forventes punkthuse i op til fem etager, med udsigt mod syd og vest til Gamborg Fjord, Lillebælt, Fænø's skovklædte bakker og broerne. 

- Arealet skråner ned mod Lillebælt og er på det højeste punkt 28 meter over havoverfladen. Derfor er der gode muligheder for udsigt til vandet fra grunden.

- Ejer af området er landmand Jan Hjeds.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082