23948sdkhjf

Fem vil forme plejehjem i Tinglev

Konkurrence om et nyt plejehjem til små 70 mio. kr. spidser til

16 ansøgere er nu blevet til fem prækvalificerede teams, som nu skal komme med tilbud på, hvordan det nye plejehjem i Tinglev, Ny Grønningen.

Alle 16 ansøgninger om at blive prækvalificeret til projektkonkurrence med henblik på totalrådgivning med arkitektkonkurrence blev vurderet egnet. Derfor var opgaven for Aabenraa Kommune og bygherrerådgiver Kuben Management at udvælge fem blandt de særdeles egnede ansøgninger.

Evalueringen gav en liste på fem teams, som opfordres til at afgive tilbud: 

  • Arkitektfirmaet Frost Larsen A/S

  • Creo Arkitekter A/S

  • Erik Arkitekter A/S

  • Mangor & Nagel A/S

  • Rambøll Danmark A/S

- Jeg ser frem til den videre proces og det positive bidrag, det vil give til området. Og så glæder jeg mig ikke mindst til at se, hvilke bud der kommer fra de fem teams, siger Karsten Meyer Olesen, formand for Social- og Sundhedsudvalget, om plejehjemmet Ny Grønningen, der placeres på arealet ved Tinglev Midt – nabo til bibliotek og borgerhus.

Budgetterer med 68 millioner 
Aabenraa Kommune ønsker at opføre et nyt plejehjem med udgangspunkt i den nyeste viden inden for pleje og omsorg. Det klassiske plejehjem ønskes nytænkt i en mere helhedsorienteret tilgang, hvor plejehjemmet får en tættere tilknytning til det omliggende boligområde, naboer og byen Tinglev. 

Plejehjemmets faciliteter ønskes sammenknyttet eventuelt med hjemmeplejen, sygeplejeklinik, sygeplejen og træning foruden at omfatte 24 boliger med tilhørende service arealer. 

Bevillingen til projektet giver en økonomisk ramme med 25,6 mio. kr. til servicedel og 43,1 mio. kr. til boligdel, som skal tillægges moms.

Fagentrepriser forude
De indkomne forslag vil blive udstillet i Borgerhuset i Tinglev i løbet af sommeren 2019, efter at dommerkomiteen har udpeget det endelig vinderprojekt.

Efter totalrådgiveren og vinderprojektet er udvalgt ventes et udbud i fagentrepriser, også med forudgående prækvalifikation.

Selve byggeriet af det nye plejehjem vil efter planen starte i foråret 2020 og stå færdigt i Tinglev i 2021.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094