23948sdkhjf

Aalborg Zoo klar til at bygge nyt

Finansieringen bag et nyt rovdyranlæg er på plads, og haven forventer på den baggrund at øge besøgstallet med små 10 %, når anlægget tages i brug i påskedagene 2012.
22 mio. kroner er nu på plads, og Aalborg Zoo kan dermed gå i gang med sit næste store byggeprojekt; et nyt anlæg til havens tigre og løver.

- Vi har længe gerne villet erstatte vores efterhånden utidssvarende rovdyranlæg med et ganske anderledes anlæg, der vil være banebrydende både med hensyn til dyrevelfærd og aktivering, publikumsoplevelser og design. Med 100 % finansiering på plads kan vi nu gå i gang med at skabe, hvad jeg uden tøven vil betegne som det mest moderne og såvel biologisk som arkitektonisk spændende rovdyranlæg i Danmark, siger bestyrelsesformand Arne B. Schade i en pressemeddelelse.

Det nye anlæg kommer til at bestå af to meget store afdelinger – én til tigre og én til løver. Begge dyrearter får en enorm forøgelse af deres nuværende areal, idet tigrene får dobbelt så megen plads som nu, mens løverne får et endnu større areal at boltre sig på. Samtidig udvides publikumsdelen indendørs til det tredobbelte.

Junglesti, tunnel og gangbro mellem træerne
Med det nye anlæg bryder Aalborg Zoo med den traditionelle firkantede stil, for anlæggets ydre profil får et væld af forskudte hegn, indkig, rundinger og skæve vinkler. De ydre hegn bliver en blanding af høje stammer i pudset robinia, stålhegn, kunstige klipper og indkig i glas – og i fremtiden vil publikum kunne opleve dyrene i tre dimensioner; under jorden, på jorden og højt oppe over anlægget.

Man vil kunne gå ad snoede junglestier rundt om anlægget, gennem en underjordisk tunnel ned i øjenhøjde med tigrene og bevæge sig op i trækronerne, hvor gangbroer fører til tårne placeret inde i dyrenes anlæg, fortæller zoolog Per Christiansen.

Tigrenes anlæg bliver beplantet med større træer og underskov, der simulerer de skovområder, hvor man normalt finder dyrene, men der bliver også større åbne arealer langs søer og vandløb. Løvernes del af anlægget bliver mere åbent med lavere planter og enkelte større træer, så det minder om de åbne områder, som løverne naturligt færdes i.

Løft til turismen
Det indledende arbejde med det nye rovdyranlæg er allerede sat i gang, og umiddelbart efter højsæsonens afslutning begynder det egentlige byggeri.

Zoos direktør Henrik Johansen forventer en besøgsfremgang på små 10 % de første to til fire år, hvilket svarer til 35-40.000 ekstra gæster årligt:

- Ud fra vores erfaringer vurderer vi, at omkring hver femte af disse gæster vil komme fra steder uden for Nordjylland, hvilket vil have en positiv indvirkning ikke alene på zoos økonomi, men også i væsentlig grad på de almene turistindtægter i området, siger han.

Det Obelske Familiefond, Villum Fonden og Augustinus Fonden har bidraget med i alt 18 mio. kroner til projektet, mens Aalborg Kommune og Aalborg Zoos sponsorklub hver har stillet 2 mio. kroner til rådighed.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11