23948sdkhjf

Link vinder kirke på tværs af Skagerrak

Den danske tegnestue Link Arkitektur vinder konkurrencen Vennesla Kirke i Norge. 

Projektet, kaldet Samklang, er tegnet i tæt samarbejde mellem tegnestuens afdelinger i Danmark og i Norge. Det skriver Link Arkitektur i en pressemeddelelse. 

Det nye kirkeanlæg skal supplere den gamle Vennesla kirke og fungere som ny hovedkirke i sognet. 

Den nye kirke er udformet med respekt for den gamle kirke, samtidigt med at den fremstår selvstændig og tydelig sakral. En arkitektur der viser nutidens og fremtidens hovedkirke i byen. Effektive og åbne rumforløb er tilpasset flerbrug og fremstår inkluderende og let tilgængelig. 

Projektet har fokus på balancen mellem ønsket om en både sakral og skulpturel bygning. En bygning som opfylder kravene til funktionalitet og brugervenlighed for menigheden og de ansatte i kirken. Der er lagt vægt på at skabe en bygning som er socialt, økonomisk og miljømæssig bæredygtig. 

Den nye kirke vil stimulere til samvær og oplevelser i lokalsamfundet. Mellem kirken og gravlunden etableres en åben plads, som samler gangstierne der kommer ind i området fra syd, vest og nord. Pladsen er en lysning for enden af vandringen gennem den grønne kirkegård, og netop her er kirkens nye omdrejningspunkt forklarer Mathias Wijnen, projektleder hos Link Arkitektur.

 

Enstemmig afgørelse
Af totalt 29 ansøgere, gik tre tegnestuer videre til selve konkurrencen. Og Link trak det længste strå – med en enstemmig jury-afgørelse.

Om vinderprojektet "Samklang" udtaler juryen: 

"Efter juryens vurdering er det forslaget “Samklang” der har løst opgaven bedst, og som har samlet det største udviklingspotentiale i forhold til evalueringskriterierne. “Samklang” har en fin rytme og størrelse. Projektet er kommet langt i artikuleringen af rummene, og integreringen af konstruktionen i arkitekturen. I kirkerummet er brugen af konstruktionen til at filtrere lys og udsyn både poetisk og overbevisende

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157