23948sdkhjf

Casa giver 298 studerende tag over hovedet

Snart kan 298 studerende i Odense få nyt tag over hovedet. Bogstavelig talt. Torsdag var mere end 125 mødt frem, da PFA sammen med håndværkerne, totalentreprenøren Casa, Arkitema Architects og en masse andre interessenter markerede, at tagkonstruktionen til det nye PFA-kollegie i Odense nu er færdig. 

Rejsegildet markerer et vigtigt skridt i nedtællingen til det nye PFA-Kollegie i Odense, som ventes at stå færdigt til forventet indflytning i starten af januar 2020. 

Fakta: PFA-kollegiet i Odense

  • Arkitekt: Arkitema Architects
  • Totalentreprenør og projektudvikler: Casa A/S
  • Antal værelser: 298, værelsesareal 20 kvm, samlet areal 12.659 kvm (inkl. fællesarealer).
  • Der er rekreative fælles gårdrum på i alt 2.400 kvm samt store rekreative udendørsarealer. 
  • PFA går efter en DGNB-certificering af kollegiebyggerierne.

Fra totalentreprenøren Casa var der ikke overraskende tilfredse med, at man har nået den milepæl i byggeriet, som et rejsegilde er: 

- Byggeriet skrider planmæssigt fremad, og vi glæder os til i december at kunne levere et arkitektonisk anderledes (8-tals-formet) kvalitetsbyggeri med så central en placering til glæde for de mange studerende i Odense, siger Henrik Bunkenborg, projektchef i Casa, i en pressemeddelelse.

- Sideløbende med opførslen af kollegiet arbejder vi sammen med Odense Kommune omkring et omfattende stisystem, som kommunen er ved at etablere, og som forbinder kollegiet med byrummet omkring havnen med centrum, banegården og Kongens Have, uddyber han.

Går efter DGNB-certificering
Kollegiet kommer til at bestå af tre og fire etagers bygninger. Byggeriet bliver opført med delvist grønne facader, regnvandsopsamling og genanvendelige, robuste materialer. Det er ambitionen at opnå DGNB-certificering. 

Kollegiet i Odense opbygges som et kvadratisk 8-tal for at gøre det let for den enkelte at møde andre på kryds og tværs. 8-tallets 'hjerte' bliver indrettet til læring og fungerer som socialt samlingspunkt. 

Beboerne tilhører en ’bofamilie’ med 10-12 værelser, der deler fælleskøkken og fællesrum i et familielignende fællesskab. Altaner binder bofamilierne sammen og giver de studerende let adgang til grønne udearealer. Der bliver også andre fællesområder, hvor der kan indrettes festrum, spillerum, værksteder og fitness.

Fire 100-årskollegier fra PFA

I anledning af, at PFA fyldte 100 år i 2017 annoncerede pensionsselskabet byggeriet af fire kollegier med plads til over 1000 studerende i Danmarks største byer København, Aarhus Odense og Aalborg til en samlet sum på over 1 mia. kr.  Det samlede boligareal er på over end 40.000 kvm. 

Det er arkitektfirmaet Arkitema Architects, der i samarbejde med PFA har udviklet konceptet for de kommende PFA-kollegier. Ambitionen er, at kollegierne skal opnå en DGNB-certificering, der stiller krav til byggeri og indretning i forhold til bæredygtighed.  

Kollegiet i Odense er det første, der bliver færdigt. Formålet med kollegierne er at bidrage til at løse et samfundsproblem med mangel på studieboliger i de store uddannelsesbyer, samtidig skal det være et værdifuldt tilbud til PFA’s kunder.   

Det andet af de fire kollegier bliver bygget i Aalborg-bydelen Nørresundby. A. Enggaard blev i januar i år valgt som totalentreprenør på byggeriet med 220 værelser på mellem 13 og 26 kvm plus fællesarealer. Kollegiet i Aalborg ventes at kunne certificeres med DGNB Sølv.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142