23948sdkhjf

Byggeriets Arbejdsmiljøbus tager tre år mere

Byggeriets Arbejdsmiljøbus har fået en fin modtagelse i branchen. Derfor fortsætter den mobile konsulenttjeneste yderligere tre år.
Byggeriets Arbejdsmiljøbus blev oprettet tilbage i 2006 som led i overenskomstforhandlingerne i erkendelse af, at arbejdsmiljøet er et fælles ansvar, og at der var brug for en positiv tilgang.

I stedet for at udstede påbud kommer konsulenterne med konstruktive løsningsforslag, og det har virksomhederne taget godt imod, fortæller arbejdsmiljøchef Mette Møller Nielsen fra Dansk Byggeri.

Det er ikke mindst i de mindre virksomheder, at indsatsen har virket.

- Virksomhederne bliver simpelthen selvhjulpne, fordi de kan se, at der er et formål med reglerne på området, hvor det ofte kan være vanskeligt at se, hvordan man skal komme videre, hvis man har fået et påbud fra Arbejdstilsynet, siger Mette Møller Nielsen.

Byggeriets Arbejdsmiljøbus er etableret af Dansk Byggeri, Forbundet Træ-Industri-Byg, Fagligt Fælles Forbund, Blik- og Rørarbejderforbundet, Dansk El-Forbund, Dansk Metal og BJMF København som led i overenskomsten mellem disse organisationer.

Projektet er finansieret af en særlig pulje i Byggeriets Udviklingsfond om samarbejde og arbejdsmiljø, og det koster derfor ikke virksomhederne ekstra at benytte konsulenterne.

Læs mere om bussen på www.bam-bus.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078