23948sdkhjf

Fyrtårnsprojekt med 350 boliger i Solrød

Kravene er store til det bæredygtige boligbyggeri, der skal være byens byport mod syd

Et markant vartegn der hviler på bæredygtighed og rummer boligmuligheder for enlige, ældre par og børnefamilier - kravene til Solrød Kommunes kommende grønne boligbyggeri er ikke små. 

Det såkaldte fyrtårnsprojekt skal bygges på et 39.435 kvm kommunalt areal mellem Tåstrupvej og Cordozavej, omtalt som Cordozagrunden. Og nu har Solrød kommune sendt grunden, hvor projektet skal opføres, i udbud. 

Projektet, der har sin rod i byrådets budgetaftale for 2018-2021, skal vurderes ud fra flere parametre. Dels skal byggeriet have et arkitektonisk moderne og attraktivt udtryk, der kan fungere som en byport mod syd og give området et særkende. 

Herudover skal byggeriet hvile på en helhedsorienteret forståelse af bæredygtighed, hvor man med en DGNB-certificering for bæredygtigt byggeri ikke blot evaluerer byggeriet ud fra et miljømæssigt bæredygtighedsprincip, men også ud fra et socialt og økonomisk bæredygtighedsperspektiv. 

Og endelig skal byggeriet rumme varierede boligtyper og størrelser og spille sammen med grønne arealer og naboarealer. 

Højst 350 boliger
Rammer og betingelser for udviklingen af runden er fastsat i et kommuneplantillæg, som har været i otte ugers offentlig høring. 

Det slår blandt andet fast, at fyrtårnsprojektet maksimalt kan blive ni etager højt, og at det gradvist skal blive lavere og ned til to etager hen imod nabobyggeriet, Havfruens Kvarter. 

Kommuneplantillægget beskriver også, at der maksimalt kan etableres 350 boliger, og at mindst 20 pct af området skal friholdes til grønne friarealer og regnvandsbassiner.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141