23948sdkhjf

Særlige vilkår for ny bydel med 45.000 kvm boliger i Kolding

Et helt ny byområde med op mod 45.000 kvm boliger direkte ned til Kolding Å. Det er målet for Kolding Kommune med et nyt, centralt beliggende område, som netop nu bliver udbudt til salg. 

Forslagene til udformningen af den nye bydel på det 30.000 kvm store område bliver blandt andet vurderet på at få åen som et centralt omdrejningspunkt, skabe nye forbindelser gennem byen samt ikke mindst at få bygget nye boliger. Det skriver Kolding Kommune i en pressemeddelelse. 

Grunden vil med sin placering skabe afgørende forbindelse Koldinghus, åen og havnen, og gøre det mere attraktivt at bo og opholde sig i bymidten, lyder det fra kommunen. 

Derfor skal den nye bydel skal have gode forbindelser med tydeligt definerede knudepunkter, hvor den nye bydel møder den eksisterende by. Der skal skabes af levende byrum, der skal give kvalitet for både beboere og andre, der kommer gennem området. 

Arealerne Riberdyb og Holmsminde ligger som en kile mellem jernbanen og Kolding Å, i tæt tilknytning til Koldings historiske bymidte, handelscentrum, erhvervshavn og uddannelsesinstitutioner. 

De foreløbige analyser peger på, at der kan bygges boliger i størrelsesordenen 45.000 kvm, hertil kommer parkering. Det er planen at etablere 582 offentligt tilgængelige parkeringsplader i et parkeringshus, som erstatning for de pladser der er i dag. Desuden etableres et antal parkeringspladser til den nye bebyggelse. 

Udbuddet er bygget anderledes op end et standard grundsalg. I praksis betyder det, at arealerne sælges med vilkår om, at køberen i et tæt samarbejde med Kolding Kommune, skal udarbejde en helhedsplan for området og efterfølgende har pligt til at realisere planen. 

Idéer om, hvem og hvad der skal bygges på grunden, er allerede på tegnebrættet. 

Bevica Fonden, Elsass Fonden, Lejerbo og Realdania er gået sammen om at udvikle en ny type inkluderende boligbebyggelse, kaldet "det åbne boligfællesskab", som rummer familieboliger, seniorboliger og studieboliger for unge med og uden bevægelseshandicap. Visionen er at skabe nye fællesskaber på flere niveauer - i de enkelte boligenheder, for hele bebyggelsen, og i hele det nye kvarter ved Kolding Å.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.113