23948sdkhjf

Her er de nominerede til Det Bæredygtige Element

Nomineringerne til Det Bæredygtige Element Personprisen og Produktprisen er fundet. 

- Som jury er det altid en lidt svær opgave at nå frem til, hvem der skal nomineres, fordi man meget let kommer til at sammenligne forskellige aspekter af bæredygtighed. Derfor har vi bevidst gået efter nomineringer, der viser bredden i arbejdet med bæredygtighed, siger jurymedlem Kasper Lynge i en pressemeddelelse om nomineringerne. 

Det Bæredygtige Element uddeles på Building Green onsdag d. 30. oktober. 

Har set bredt i nomineringen
De tre nominerede til Produktprisen er: Skyen, LCA Byg og Næste Skur. 

Skyen er et læringsredskab, der måler indeklimaet i et klasseværelse og lyser rødt, når det er tid til at lufte ud. LCA Byg er et open source-redskab til at beregne et byggeris miljøprofil og ressourceforbrug. Sidste nominerede er virksomheden Næste skur, der bygger skure ud af genbrugstræ. 

- Vi havde en del klassiske produkter i puljen, men valgte at gå med bredden for at afspejle mangfoldigheden i arbejdet med bæredygtighed også indenfor produktudvikling, siger jurymedlem Tina Saaby. 

En genganger i Personprisen
De nominerede til Personprisen er: Martha Lewis, Pelle Munch-Petersen og Harpa Birgisdottir. 

Martha Lewis er Head of Materials i Henning Larsen og har arbejdet for at fremme bæredygtighed i mere end 30 år. Pelle Munch-Petersen har udviklet byggeriets madpyramide som et led i sin Ph.d. Pyramiden viser materialernes CO2-forbrug i fremstillingsprocessen. Sidste nominerede er forsker på Statens Byggeforsknings Institut Harpa Birgisdottir, der har udviklet LCA Byg, som også er nomineret til Produktprisen. 

- De nominerede har forskellige indgangsvinkler til arbejdet med bæredygtighed. Martha Lewis er arkitekten med passion for materialer, Pelle Munk Petersen har fået de studerende og forskningen involveret i udviklingen af pyramiden, mens Harpa Birgisdottir er ingeniøren, som dykker ned i beregningerne, siger Kasper Lynge og fortsætter: 

- Generelt viser årets nomineringer, at et større fokus på bæredygtighed kan skubbe nye forretninger i gang og skabe vækst. Bæredygtighed har et kæmpe kommercielt potentiale i byggeriet – og hvem ved? Måske venter der et vindmølleeventyr for nogle af virksomhederne. 

Juryen består af: Tidligere stadsarkitekt i Københavns Kommune Tina Saaby, Udviklingschef på Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet Kasper Lynge, Programdirektør for Bæredygtigt Byggeri i Velux Lone Feifer, partner i 3XN Lasse Lind og urbanist Niels Bjørn fra bureauet Niels Bjørn. 

Det Bæredygtige Element overrækkes på Building Green onsdag d. 30. oktober kl. 14.15

 

Se mere om messen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109