23948sdkhjf

Første gang på Fyn: E&P lander aftale til over en halv milliard

Enemærke & Petersen har underskrevet en byggekontrakt med Fyns Almennyttige Boligselskab, FAB, til 522 mio. kr. Samtidig er der tale om den Ringsted-baserede entreprenørvirksomheds første projekt på Fyn. 

Det oplyser Enemærke & Petersen i en pressemeddelelse. 

Kontrakten på hovedentreprisen indebærer en omfattende renovering af Højstrupparken i Odense. 70 års livlig beboelse i bygningerne har nemlig sat sine spor, og derfor ønsker FAB nu at fremtidssikre byggeriet. 

Højstrupparkens ansigtsløft skaber samtidig nye arbejdspladser på Fyn, da Enemærke & Petersen får brug for lokale kræfter til det store projekt. 

Beboerne kan komme i snuse-praktik

Foruden moderniseringen af Højstrupparken har de to samarbejdspartnere indgået et forpligtende samarbejde med Byg Til Vækst, der skal hjælpe ledige beboere med at komme i såkaldt snuse-praktik på byggepladsen. 

Med snuse-praktikken kan borgere stifte bekendtskab med byggebranchen og tilegne sig kompetencer, der potentielt kan sikre dem job i branchen: 

- Vi glæder os meget til den beskæftigelsesindsats, vi skal i gang med sammen med FAB. Vi har et godt kendskab til Byg Til Vækst og har stor respekt for de resultater, organisationen har skabt gennem flere år, siger Henrik Mielke.

Derfor er det også med både spænding og ydmyghed, at entreprenørvirksomheden står overfor det fynske projekt: 

Læs også: – En afslutning på et fem år langt mareridt for os og bygherre

- Samtidig ser vi også byggeriet som et af de første af mange gode projekter på Fyn, siger Henrik Mielke, adm. direktør i Enemærke & Petersen, i pressemeddelelsen. 

Højstrupparken er tidligere udnævnt som et af Danmarks bedste eksempler på et muret byggeri, når der tales om almene byggerier fra perioden 1940erne og 1950erne. Byggeprojektet skal fremtidssikre og modernisere hele Højstrupparken og indbefatter blandt andet energirenovering samt nye udearealer. 

Renoveringen af Højstupparken vil blandt andet betyde, at boligerne får nye køkkener, bad og altaner samt får fjernet de omfattende kuldebrosproblemer. Derudover udskiftes vinduespartier, ligesom der etableres elevatorer. Dertil vil en stor del af boligerne blive indrettet som tilgængelighedsboliger. 

Får DGNB-stempel
Igennem planlægningsprocessen har der været et stort fokus på bæredygtighed, og på bæredygtighedstiltag i byggeriet.

Læs også: Amager-skole får en overhaling til 385 millioner - næste etape skydes i gang

Det betyder ifølge parterne, at byggeriet bliver det første store renoveringsprojekt på Fyn, der formelt bliver blåstemplet som et bæredygtigt byggeri i henhold til DGNB certificeringsordningen. 

Det store byggeprojekt sættes i gang i løbet af december 2019 og forventes at være færdigt i starten af 2023. 

 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141