23948sdkhjf

Se billederne: Ikonisk akvarium bliver til multikulturhus

Fiskene flyttede til Den Blå Planet i 2012. Siden er mange af væggene overladt til graffiti og planternes nåde i det ikoniske, tidligere Danmarks Akvarium i Charlottenlund. 

Men nu skal bygningerne med de hvide facader igen emme af liv. Myndighederne netop har udstedt den byggetilladelse, der skal transformere akvariet til et nyt 4.300 kvm stort, offentligt multikulturhus. 

I 2014 blev den bevaringsværdige ejendom købt af udviklingsfirmaet NPV A/S, der oprindeligt havde planer om et strandhotel, men som nu er blevet enige med Gentofte Kommune og Slots- og Kulturstyrelsen om, at arkitekt Gjerløv-Knudsens funkis-bygning fra 1939 skal blive til et kulturhus. 

– Vi glæder os i den grad over, at der nu er grønt lys til transformationen, og at det er lykkes at fastholde det gamle akvarium som en kulturbærende bygning, siger Jens Schaumann, adm. direktør i NPV, i en pressemeddelelse om projektet. 

Fitness, gastronomi, musik og kunst
I flere år har NPV i samarbejde med Vilhelm Lauritzen Arkitekter arbejdet på den transformation, der skal give de historiske rammer på den fredede grund nyt liv.

Med respekt for den karakteristiske funkis-stil har Vilhelm Lauritzen Arkitekter fra starten arbejdet med at nyfortolke og harmonisere den ikoniske bygning, der op gennem det 20. århundrede har oplevet en række tilbygninger af svingende kvalitet. 

I det område hvor der før var saltvandsbassin bliver der et fitness- og wellnesscenter. Hvor der tidligere var cafeteria og museumsbutik, bliver der nu to restauranter med skovudsigt. Begge restauranter får mulighed for udeservering på tagterrasse og langs den vestvendte bagside. Ligeledes indrettes et kulturområde med mulighed for kunstudstillinger og koncerter, ligesom der også kommer lydstudier til kreative unge.  

Den nye bygning forventes at åbne i slutningen af 2021.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109