23948sdkhjf

Udsigt til travle år: Husbygger investerer for at lykkes med vækstmål

Planet Huse investerer i produktionsapparatet i Ribe for at for at følge med en stigende efterspørgsel efter sommer- og fritidshuse, som firmaet bygger i Danmark og Tyskland.

– Vi ser meget lyst på fremtiden og regner med, at vi går nogle travle år i møde blandt andet med nogle spændende projekter i Tyskland. Vi regner derfor med at skulle vækste med 30 -35 pct. frem mod 2021. Skal det lykkes, så har vi brug for et effektivt opskæringsanlæg og en moderne produktion, forklarer Torben Basse, adm. direktør hos Planet Huse, i en pressemeddelelse.  

Han henviser dermed til et nyt 5-akset CNC bearbejdningscenter til udfræsning af samlinger i hjørner og tagbjælker samt et nyt opskæringsanlæg, der er købt af maskinleverandøren Junget. 

Langt de fleste sommerhuse fra Planet Huse består af træ fra inderst til yderst. For at sikre kvaliteten bygges alle facadeelementer færdige i Ribe – det vil sige med udvendig beklædning, isolering og vinduer og døre isat og fuget. Den indvendige beklædning skæres desuden op og pakkes, så det passer til de præcise mål i de enkelte rum. 

– En ting er, at de nye afkortersave er hurtigere at betjene og arbejder mere effektivt end vores gamle save, en anden og lige så væsentlig faktor er muligheden for automatisering. Vores tegnestue vil i nærmeste fremtid kunne konvertere tegninger til en datafil, og med det nye anlæg kan den importeres direkte i maskinen. Derved sparer vi to arbejdsgange, hvilket i praksis betyder sparet tid og mindre risiko for fejl, siger Torben Basse om nyindkøbet. 

Den samlede leverance af det nyt anlæg er fordelt på tre delleverance. Den første bestod af det ene afkorteranlæg, som Planet Huse nu gør sig de første erfaringer med. Næste leverance bliver opskæringslinje nummer to, og til sidst bliver CNC-maskinen installeret. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078