23948sdkhjf

Fire er blevet til en: 58 millioners centerprojekt i Aalborg udpeger vinder

Det bliver Arne Andersen Vrå som totalentreprenør der sammen med Friis & Moltke, og ingeniørerne fra Viggo Madsen skal opføre plejecenter- og boliger Nyt Syrenbakken i det østlige Aalborg. 

Det oplyser Himmerland Boligforening, som sammen med Aalborg kommune er bygherrer på projektet, i en pressemeddelelse.

Det samlede byggeri er på 3.300 kvm fordelt på 36 boliger, hvoraf Himmerland Boligforening kommer til at administrere de 32, mens de resterende fire boliger bliver midlertidige trænings- eller aflastningsboliger under Aalborg Kommunes administration.

Alle boliger bliver på cirka 75 kvadratmeter og fællesarealerne kommer blandt andet til at rumme dagligstue, anretterkøkken og adgang til gårdrum eller altan.  

Fjorten blev til fire

Holdet var et af fire, som var prækvalificeret til totalentreprisen - 14 ansøgere i sin tid om prækvalifikation. 

Ud over vinderholdet med Arne Andersen Vrå, Friis & Moltke og Ingeniørfirmaet Viggo Madsen var der tale om HP Byg med underrådgiverne Kjær & Richter som arkitekter og Arne Elkjær som ingeniør, Dansk Boligbyg med underrådgiverne Rum som arkitekter og Cowi på ingeniørdelen, samt M. Thomsen Støtt med underrådgiverne Atra Arkitekter og Moe som ingeniør samt A. Enggaard.

Omkostningerne til byggeriet er knap 58 mio. kr. og det forventes at være klar til indflytning i efteråret 2022.

Fortsætter arbejdet i Aalborg Øst

Byggeriet, der er planlagt til at blive etableret ved siden af kulturhuset Trekanten i det østlige Aalborg, skal erstatte Syrenbakken i Nørresundby

– Syrenbakken bliver en del af den transformation, som det østlige Aalborg har gennemgået de seneste år og som vidt omkring har skabt stor opmærksomhed. Bygherreprisen og Byplanprisen er konkrete beviser på, at samarbejdet virker i det østlige Aalborg – også når det gælder kommunen, som vi igennem mere end et årti har haft et tæt samspil med i den fælles bestræbelse på at løfte bydelen, siger direktør Ole Nielsen, Himmerland Boligforening.

Forslaget Nyt Syrenbakken – plejecenter og -boliger tager udgangspunkt i et projektforslag udarbejdet af C. F. Møller.

I vinderforslaget udnytter bygningerne det skrånende terræn, som danner gårdrum. Bygningen fremstår med en sammenhængende tagflade kun brudt af enkelte gavlpartier og vil på to sider opleves som en 2-etages bygning. 

Ved hovedindgangen findes café med mulighed for udendørs ophold og med udsigt over de nære grønne arealer ved det nærliggende kulturhus og bibliotek, Trekanten. 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.237