23948sdkhjf

Østjysk byggefirma løber med naturinstitution

Når arbejdet går i gang på Hornslets nye daginstitution bliver det med Vognsen & Co som totalentreprenør. Det skriver bygherren bag byggeriet på Rodskovvej, Syddjurs kommune, i en pressemeddelelse. 

Fakta 

Bygherre: Syddjurs Kommune
Bygherrerådgiver: D'K2 Bygherrerådgivning og Proces Arkitekter
Totalentreprenør: Vognsen & Co A/S
Arkitekt: Aart Architects
Ingeniør: Henry Berthelsen A/S, Rådgivende Ingeniørfirma
Landskabsarkitekt: Aart Architects

Institutionen bliver på cirka 1000 kvm og grunden cirka 10.000 kvm og kommer til at rumme plads til 100 børnehavebørn og 30 vuggestuebørn. 

Byggeriet forventes igangsat i maj/juni 2021 efter vedtaget lokalplan.
Byggeriet forventes at stå færdigt i foråret 2022.

Byggefirmaet fra Knebel får dermed ansvaret for at opføre en naturinstitution med plads til 130 børn - børnehavebørn og 30 vuggestuebørn - hvor fokus er på udeliv, hvor institutionen udformes så den passer ind i områdets natur.

Den bæredygtige skov- og naturinstitution er designet i pagt med naturen og i øjenhøjde med børnene. Udformningen har til formål at styrke børnenes trivsel, understøtte deres udvikling og inspirere dem til at gå på opdagelse i og tage vare på naturen, lyder det i kommunens beskrivelse.

Byggerier er inspireret af de naturskønne omgivelser og designet, så den bevarer de eksisterende landlige kvaliteter ved at fortolke det klassiske gårdmotiv. Resultatet er en naturinstitution bestående af to klassiske længehuse med valmet sadeltag, der ligger forskudt af hinanden. 

Naturinstitutionen er designet i børnehøjde; børnenes behov, interesser og forudsætninger for optimal trivsel og velvære har drevet alle beslutninger om disponering, funktionalitet, æstetik og indretning. Huset og de udendørs fasciliteter er designet til at understøtte et lege- og læringsmiljø, der inviterer til en undersøgende, spørgende og inkluderende tilgang til børnenes personlige og sociale udvikling.

Uddrag fra dommerbetænkningen: 

"Selve bygningen i dette projekt lever i meget høj grad op til bygherrens formulerede ønsker og krav i byggeprogrammet både funktionelt og æstetisk. Planløsningen er tilnærmelsesvis fremragende og giver mange fleksible anvendelsesmuligheder. Samtidig fremstår huset med en både ydre og indre æstetik og materialekarakter, der indpasser sig flot i konteksten." 

"Bygningerne emmer af en fin fortolkning af skov- og naturinstitution. De har en flot karakter af landlighed, og gårdmotivet er et flot hovedgreb."

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141